Proračun za 2022. godinu u završnoj fazi pripreme, hoće li imati dovoljno ruku?

| 15.11.2021. u 08:25h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom da koalicija SDP i NS Reformisti broji svega sedam ruku, fali im četiri glasa za sigurnu podršku gradskog proračuna za 2022. godinu koju su barem formalno imali u koalicijskom partneru platformi Budimo grad koja je prošlog mjeseca izašla iz tog koalicijskog sporazuma, a bit će točka na dnevnom redu na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća.

Da li će proći proračun ili će se rušiti vlast, ostaje za vidjeti. Ipak, Bosilj naglašava da bi već ovog tjedna gradski proračun za 2022. trebao biti na javnom savjetovanju i naglasio da će putem ITU mehanizma uštedjeti na broju zaposlenih u gradskoj upravi jer će se financirati iz EU fondova, a ne iz proračuna.

- Taj proračun će biti razvojni proračun koji će se temeljiti na tome da sredstva iz komunalnog doprinosa će se stavljati za komunalni razvoj grada, a najveći dio tog proračuna se bazira na sredstvima iz EU fondova. Mi smo postali ITU središte. Imat ćemo veliku nišu u tom dijelu. Razgovarali smo s Karlovcem i Rijekom koji su već duže vrijeme u tome i vidimo mogućnost u tome da ćemo imati četiri do pet zaposlenih imati ne na plaći Grada već preko ITU mehanizma. Kada smo došli u Grad, imali smo 111 zaposlenih, odnosno 113 zaposlenih i dužnosnika. Već sada imamo ljude koji su otišli u mirovinu, a neki  su s neodređeno otišli na određeno, a već sada imamo četiri zaposlenika manje, a do kraja godine su tri najave odlaska u mirovinu i jedan odlazak u županiju - objasnio je Bosilj, ali isto tako najavio nova zapošljavanja jer im fali kvalitetan kadar. 

- Nekada smo imali četiri arhitektice koje su se bavile GUP-om i prostornim planiranjem. Dvije gospođe su u međuvremenu otišle u mirovinu, ali Grad je ostao s istim brojem zaposlenih jer smo dobili pomoćne radnike u vijećnici i ne znam gdje. Sada imamo samo dvije arhitetkice koje jednostavne ne mogu odraditi taj obujam posla koji se treba odraditi uz prostorno planiranje. Sigurno ćemo osvježiti Grad kadrovski. Ono što sada radimo u gradskim tvrtkama, morat ćemo napraviti i u Gradu Varaždinu da bi mogli imati ljude koji žele i znaju provoditi politiku koju si je ova gradska uprava zacrtala - rekao je Bosilj.

Označeno u