Proračun za 2021. još jednom izglasan, ukinut amandman o energetskoj obnovi II. OŠ Varaždin

VV | 31.12.2020. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Iako su u ponedjeljak izglasani i rebalans proračuna za 2020. te proračun za 2021., što su bile glavne točke dnevnog reda 33. sjednice Gradskog vijeća koja se održala online, jučer je objavljen novi neočekivani poziv za 34. sjednicu na kojoj su se poništile odluke vezane za proračun 2021. godine s 33. sjednice. Razlog sazivanja i poništavanja odluke bio je amandman kojeg je predložio Damir Habijan. Radi se o amandanu o prenamjeni sredstava za obnovu Vile Oršić. 

- Shvatili smo zabunom da jedan list na kojem su bila točno konta nije bilo na vijeću. Moglo je proći možda i bez toga, ali sazvali smo sjednicu da nam se ne dogodi da se ruši proračun jer jedan redak nije u redu. To je sada potpuno čisto. On je u tehničkom smislu dobro napravljen, ali kad smo išli gledati ono što treba biti objavljeno, shvatili smo da nisu navedena konta iz kojih će se uzeti sredstva i na koja će se staviti. Dakle to je jedno tehničko pitanje - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok nakon sjednice.

Uz to su još ukinuli amandman kojeg je predložio gradonačelnik.

- S obzirom da je amandman kojeg je predložio gradonačelnik postao suvišan jer će svi radovi vezani za energetsku obnovu II. OŠ Varaždin biti gotovi na vrijeme, taj amandman više nije potreban - rekao je Zlatan Avar.

- Došli smo do zajedničke spoznaje da će radovi završiti na vrijeme - također je kratko objasnio gradonačelnik Ivan Čehok.

Amandman kojeg su poništili tiče se povećanja sredstava od 3.5 milijuna kuna zbog energetske obnove II. OŠ Varaždin. U povećanje se prvotno išlo jer je izvođač radova zatražio produljenje rokova radova zbog nemogućnosti nanošenja fasade u niskim temperaturama pa su planirana sredstva za radove trebali biti prebačeni u 2021. godinu, ali radovi će ipak biti dovršeni na vrijeme pa se taj amandman ukinuo.

Uz to, zbog nove situacije vezano uz potrese koje su pogodili središnji dio Hrvatske, područja Sisačko-moslavačke, jednoglasno je donesena odluka o novčanoj pomoći u iznosu od 150 tisuća kuna područjima pogođenim potresom.

- Uz zahvalnost svim vijećnicima koji će se odreći svojih naknada, ja i zamjenici ćemo se odreći dijela plaće u istom iznosu. Pola sredstava od pričuve, s obzirom da smo bili jako racionalni imali smo još 300 tisuća kuna, smo uplatili za pomoć potrebitima koji su nastradili zbog potresa. Mislim da se s ovim novcima učinkovito uključujemo u pomoć onim kojima je potrebno - rekao je Čehok.

Odluke poništenja prijašnje odluke za proračun 2021., ponovno glasanje za proračun 2021. te financijska pomoć za potrebite pogođene potresom su donesene jednoglasno, iako SDP i NS reformisti nisu bili prisutni na sjednici.