Proračun Međimurske županije 245 milijuna kuna: "S projektima samo nastavljamo dalje" Foto: Ilustracija/Međimurska županija

Proračun Međimurske županije 245 milijuna kuna: "S projektima samo nastavljamo dalje"

VV | 17.12.2020. u 18:33h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici Skupštine Međimurske županije koja je održana danas u Centru za kulturu Čakovec prihvatili su proračun za 2021. godinu u iznosu od 245.039.087,50 kuna. Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako se proračun donosi u vrlo izazovnim uvjetima izazvanih globalnom pandemijom korona virusa koja je promijenila živote većine naših građana, od kojih su mnogi direktni ili indirektni korisnici proračuna.

- Prihodovna strana temeljena je na gospodarskim kretanjima, kretanjima na tržištu rada i ostalim projekcijama te poreznoj reformi koja predviđa smanjenje poreznih stopa poreza na dohodak, a koji će imati financijski učinak na proračune jedinica lokalne i regionalne samouprave. Unatoč svim izazovima, Proračun Međimurske županije za 2021.godinu prati kontinuitet politike izvršne vlasti prema kojoj se zadržava visoka socijalna osjetljivost i usmjeravanje proračuna prema građanima s jedne strane, te razvojnu komponentu u realizaciji kapitalnih investicija iz EU fondova koje će se završiti.

- S obzirom na to da je ovo proračun u "izbornoj godini“ napravili smo potpuni obrat, a taj je da je smanjena rashodovna strana za 15 % u odnosu na 2020. godinu, smanjeno je zaduženje za 50 %, završena je velika većina investicija i samo nastavljamo s projektima i programima, kao i svih ovih godina. Sportskim rječnikom, ako promatram cijeli mandat kao jednu utakmicu koju, ako dobro odigrate, u zadnjim minutama samo mirno privedete stvari kraju. Nekoliko mjeseci prije izbora svako zaduživanje, razna obećanja, najava velikih projekata je podcjenjivanje zdravog razuma građana - poručio je međimurski župan Posavec.

Označeno u