PROMJENE Umjesto 41, u Skupštini će sjediti 37 vijećnika, župan će imati jednog zamjenika Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PROMJENE Umjesto 41, u Skupštini će sjediti 37 vijećnika, župan će imati jednog zamjenika

IHR/Varaždinske vijesti | 27.2.2021. u 08:22h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici Županijske skupštine usvojili su odluku od izmjenama i dopunama Statuta Varaždinske županije, kojim je ovaj akt usklađen s novim Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Budući da novi Zakon propisuje broj članova predstavničkoga tijela u odnosu na broj stanovnika u županiji, na način da županije sa 100.000 do 200.000 stanovnika imaju 37 članova, broj članova Županijske skupštine je sa sadašnjih 41 smanjen na 37 vijećnika. Uz to, župan Varaždinske županije imat će ubuduće jednog zamjenika, kao što određuje Zakon za županije do 250.000 stanovnika.

I Odluka o naknadama vijećnicima i članovima radnih tijela Županijske skupštine Varaždinske županije usklađena je s izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Izmjenom Zakona izričito je utvrđeno da se naknada utvrđuje u neto iznosu po članu predstavničkog tijela, pri čemu za Varaždinsku županiju utvrđeno da ukupna godišnja naknada neto naknada po članu predstavničkog tijela ne smije iznositi više od 14.000 kuna.

Označeno u