Projekt Tehnološkog centra drvne industrije prijavljen na natječaj Fonda za regionalni razvoj Foto: Grad Lepoglava

Projekt Tehnološkog centra drvne industrije prijavljen na natječaj Fonda za regionalni razvoj

I.D./Varaždinske vijesti | 9.11.2016. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

Nakon temeljitih priprema i očekivanja otvaranja natječaja, projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava prijavljen je na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj "Podrška razvoju Centara kompetencija", koji provodi Ministarstvo gospodarstva.

- Nakon brojnih provedenih aktivnosti vezanih za pripremu i izradu projekta Tehnološkog centra drvne industrije dočekali smo trenutak otvaranja natječaja na koji smo prijavili ovaj kapitalni projekt Grada Lepoglave. Projekt nije samo lokalnog već regionalnog karaktera, a prepoznat je i njegov značaj za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj te je uvršten na listu projekata od nacionalnog interesa. Nadamo se da će njegova vrijednost biti prepoznata i ovom prigodom te da će se, nakon brojnih već ranije kvalitetno odrađenih aktivnosti, dogoditi jedan od posljednjih koraka prema našem cilju da u Lepoglavi proradi centar koji će biti podrška drvnoj industriji u razvoju i proizvodnji kvalitetnih proizvoda od drva koji će biti konkurentniji te lakše naći svoje mjesto na brojnim tržištima – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, čija je ideja i inicijativa za izgradnju Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi pretočena u projekt prijavljen na natječaj kojim se želi osigurati sredstva za njegovu realizaciju.

Škvarić je pritom zahvalio Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvu gospodarstva te Ministarstvu poljoprivrede koji su dali potporu ovom projektu. Uz njih, potporu projektu dali su Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora te projektni partneri među kojima su Hrvatska gospodarska komora, Varaždinska županija, Međimurska županija, Krapinsko-zagorska županija i Koprivničko-križevačka županija. Valja spomenuti da su Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina te Šumarski fakultet iz Zagreba aktivni sudionici provedbe ovog projekta.

Indikativna vrijednost projekta je 90 milijuna kuna, a bude li odobren, u Lepoglavi će se izgraditi objekt Centra površine 5.000 četvornih metara s radionicom, skladištem i sušarom, ispitnim centrom te uredskim prostorom. Imat će i odjel za dizajn u kojem će se za dizajniranje koristiti 3D pisač i 3D skener. Važno je istaknuti da će objekt biti energetskog A razreda i koristiti obnovljive izvore energije.

- Bude li projekt dobio pozitivnu ocjenu na ovoj pretprijavi, očekuje nas poziv da ga prijavimo na natječaj na koji će biti prijavljeni samo projekti koji su prošli pretprijavu. Nakon toga, pred nama je i posljednja stepenica, a to je usmeno predstavljanje projekta – pojasnio je voditelj projekta Damjan Županić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci