Projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova“: uključite se i pomozite prirodi i oboljelima

V.V. | 13.9.2017. u 21:04h | Objavljeno u Aktualno

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma od 2013. do 2017. godine provodi projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. S priojektom nastavljaju i pozivaju sve građane, škole, vrtiće i društveno odgovorna poduzeća da im se priključe u prikupljanje plastičnih čepova u cilju zaštite okoliša i pomoći oboljelima!

Sabirna mjesta na kojima možete predati čepove su:

  • Pušćine, Čakovečka 45, Čakovec, Strossmayera 9 -ispred Ureda UOLL-a,
  • Zagreb, E-Kolektor, Slavonska avenija 58
  • Osijek, E-Kolektor, Zapadno predgrađe 46
  • Osijek, Drava International, Stjepana Radića 15
  • Koprivnica, Komunalac

Iz Udruge ističu kako su dosad prikupili 100.000 kg plastičnih čepova. 

- Pomogli smo mnogima u kupnji lijekova, medicinskih pomagala, terapija, ali i pružili financijsku pomoć u liječenju. Udruga je sklopila Ugovor o poslovnoj suradnji s ČAKOM-om iz Čakovca i E-Kolektorom iz Zagreba, a surađujemo i s Komunalcem iz Koprivnice - poručili su iz Udruge.

Osim Varaždinske županije u projekt se uključilo mnogo škola, vrtića, udruga, društveno odgovornih poduzeća i građana RH.

Čepovi im dolaze preko naših prijatelja prijevoznika, ali i poštom.

Sve to vrijedni volonteri, besplatno, mjesečno jednom ili dva puta pakiraju u vreće od 1000 litara koje se predaju ČAKOM-u.

- To je mukotrpan posao za sve nas u UOLL-u, ali ne odustajemo. U proteklom razdoblju u projekt smo uključili nacionalne parkove „Krka „ i Brijuni te podijelili oko 2300 besplatnih ulaznica, a pregovaramo s ostalim nacionalnim parkovima za suradnju i podjelu ulaznica jer u konačnici svima nama je u interesu zaštita prirode i okoliša, a ujedno pomažemo oboljelima - ističu.

- Do sada smo projekat financirali isključivo sami bez ičije potpore, no u 2017. godini projekt će sufinancirati Međimurska županija s 15.000 kuna i Međimurske vode sa 2.000 kuna te se nadamo većem odazivu međimurskih građana uključenje u projekat. Novac koji smo dobili od županije i voda iskoristit ćemo za promotivni materijal, ambalažu, prezentacije po školama, vrtićima i društveno odgovornim poduzećima u međimurju te prijevoz čepova u reciklažno dvorište u Totovec - kažu u Udruzi.

Za kraj su spomenili kako ČAKOM-u za uslugu prijevoza plaćaju oko 850 kuna, dok im ostala komunalna poduzeća s kojima surađuju, uslugu prijevoza ne naplaćuju već je prikazuju kao donaciju.