Proglašena prirodna nepogoda od tuče za područje općine Breznica Foto: ilustracija

Proglašena prirodna nepogoda od tuče za područje općine Breznica

Varaždinske vijesti | 31.7.2020. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je danas, 31. srpnja, proglasio prirodnu nepogodu od tuče za područje općine Breznica.

Vremenska nepogoda praćena tučom je pogodila područje Općine Breznica 24. srpnja i nanijela velike štete na poljoprivrednim usjevima i nasadama.

- Na tom području oštećene su ratarske, povrtlarske, vinogradarske i voćarske kulture, a prve procjene pokazuju da se štete na usjevima i nasadima kreću do čak 70 posto. Nažalost, ovo je druga prirodna nepogoda ove godine, jer smo je morali proglasiti u travnju zbog mraza za područje cijele županije. U slučaju područja Breznice, Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada ima obavezu u zakonskom roku od 50 dana od dana nastanka prirodne nepogode upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te je dostaviti Županijskom povjerenstvu – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda će konačne procjene od Općine dostaviti Državnom povjerenstvu i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za dodjelu pomoći za djelomičnu naknadu štete od tuče.