Privremena regulacija prometa za vrijeme utrke "Tour of Croatia" Foto: Ilustracija/Sandro Rubinić

Privremena regulacija prometa za vrijeme utrke "Tour of Croatia"

V.M./Varaždinske vijesti | 17.4.2016. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno

U utorak, 19. travnja na dionici Osijek – Varaždin, održat će se 1. etapa međunarodne biciklističke utrke pod nazivom „Tour of Croatia“.

Trasa kretanja natjecatelja na području varaždinske županije bit će državnom cestom DC 2 od naselja Bolfan do grada Varaždina i ulicama Koprivnička - A. Starčevića - D. Trstenjaka – Optujska - S. Vraza - A. K. Miošića - Franjevački trg – Pavlinska - A. Stepinca – Kolodvorska - J. Merlića - Međimurska u gradu Varaždinu, a dolazak natjecatelja na cilj na Franjevačkom trgu očekuje se od 15.30 do 16.30 sati.

Za potrebe sigurnog i nesmetanog održavanja utrke ispraznit će se od vozila ulica A. Stepinca i Kolodvorska ulica, te će navedenog dana u istima biti zabranjeno parkiranje i zaustavljanje vozila.

Također će neposredno prije i u vrijeme prolaska natjecatelja trasom kretanja biti zatvoren promet za sve ostale sudionike, te se isti mole da koriste obilazne pravce, tj. županijske ceste uz državnu cestu DC-2, a u gradu Varaždinu ulice: Bombellesova – Optujska - G. Krkleca - R. Hercega - Jugozapadna obilaznica - B. Radića - Z. i Frankopana - M. Krleže - F. Supila - V. Novaka - Istočna obilaznica, dok će promet vozila najveće dopuštene mase iznad 3,5 tone državnom cestom DC-2 iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice prije i u vrijeme prolaska natjecatelja biti preusmjeren Istočnom obilaznicom grada Varaždina u smjeru naselja Turčin, obavijestili su iz PU varaždinske.

Kako će u vrijeme održavanja utrke biti zatvoren promet na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice. Promet vozila državnom cestom DC-3 iz smjera Čakovca bit će na raskrižju Međimurske i Bombellesove ulice preusmjeren u Bombellesovu ulicu u smjeru Jugozapadne obilaznice.

U vrijeme održavanja utrke bit će postavljena privremena prometna signalizacija koja će obavještavati sudionike o zabrani prometa i obilaznim pravcima.

- Kako je ova utrka jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, mole se građani i svi sudionici u prometu za razumijevanje i postupanje po privremenoj prometnoj signalizaciji, te znakovima i naredbama policijskih službenika koji će osiguravati održavanje utrke - poručili su iz varaždinske policije.

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci