Prireza se odrekli Čakovec, Bjelovar i Ilok - što je s gradovima i općinama u Varaždinskoj županiji? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prireza se odrekli Čakovec, Bjelovar i Ilok - što je s gradovima i općinama u Varaždinskoj županiji?

Ivica Kruhoberec | 1.2.2021. u 17:40h | Objavljeno u Aktualno

- Osim Ludbrega i Varaždinske županije, još su se Općina Beretinec s načelnikom Igorom Kosom i Grad Novi Marof s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem odazvali našem pozivu, a nadamo se da će i drugi prepoznaju važnost predloženih mjera - veli nam Darko Molnar, koordinator varaždinskog regionalnog ureda udruge Glas poduzetnika (UGP), koja je nedavno pozvala županije, gradove i općine na smanjenje i ukidanje nameta radi amortiziranja štete tijekom koronakrize, a u cilju očuvanja radnih mjesta i sl.

Grad Ludbreg, kao što smo izvijestili, prvi se odazvao tom pozivu. Naime, gotovo 1,1 milijun kuna Ludbreg je izdvojio za pomoć gospodarstvu od početka pandemije i na tome ne misle stati. Prvenstveno se to odnosi na oslobađanje troškova poduzetnicima, novčane pomoći najugroženijim djelatnostima, ali i sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima.

- Naravno da smo se odazvali. Ne samo da razumijemo i podržavamo svaku inicijativu za pomoć gospodarstvu, nego smo i među prvima koji su još u početku krize, točnije još u proljeće prošle godine, pokrenuli niz mjera kako bi našim poduzetnicima olakšali poslovanje, a s ciljem da očuvamo radna mjesta, ali i prosjek plaća zaposlenih – ukazuje ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.
Ludbreg bilježi manji pad nezaposlenosti, a gradonačelnik ističe kako se nada da će i prosjek plaća ostati na barem približnoj razini kao i prije krize. Pojedine djelatnosti u Ludbregu, prvenstveno metalska industrija, u razdoblju prije krize bilježile su rast plaća, ali i znatna ulaganja u nova postrojenja i suvremene strojeve... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u