PRIMJER OBV izmjestila ordinaciju nakon pritužbe korisnice i upita Varaždinskih vijesti

D.P./Varaždinske vijesti | 20.11.2017. u 15:56h | Objavljeno u Aktualno

U zgradi interne Opće bolnice Varaždin, točnije u podrumu interne u sobi broj 12, krajem svibnja s radom je počelo posebno dežurstvo ordinacije opće medicine, koje je u OBV preseljeno iz Doma zdravlja u Zagrebačkoj ulici.

Međutim, nije se dugo zadržala u podrumskim prostorijama OBV-a, i to zahvaljujući našoj čitateljici koja je ukazala na to da bi ordinacija u prostoru OBV trebala bolje zadovoljavati potrebe bolesnih pacijenata.

- Smješteni su u maloj prostoriji, bez prozora i adekvatne opreme. Prostorija se ne može prozračiti, a nema potrebnu ventilaciju pa zamislite situaciju kad bude puna čekaonica bolesnih u zimskim mjesecima. To je tek dio mali dio problema s kojima se svakog vikenda susreću i liječnici i pacijenti pa se pitam kako je uopće takva ambulanta dobila odobrenje za rad od strane nadležnih tijela - napisala nam je čitateljica (podaci poznati redakciji), koja je ustvrdila da u podrumu Interne ne postoji čak ni sanitarni čvor u kojem bi medicinska sestra oprala ruke.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić kazao nam je kako nije točno da ordinacija nema sanitarni čvor, kao i da imaju prostoriju za osoblje. Međutim, priznao je da ima prostora za poboljšanje kvalitete usluge hitne ordinacije opće medicine u OBV

U bolnicu smo nakon toga poslali molbu molbu za fotografiranje ambulante, da bi nas obavijestili kako su u međuvremenu shvatili potrebu za poboljšanje te našli novi prostor...

Cijeli tekst te što o svemu kaže ravnatelj Nenad Kudelić pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 

Označeno u