Primarijus Renata Krobot Foto: Krešimir Đurić

Primarijus Krobot: Najmlađi pacijent je '68. godište,a najstariji ima 79 godina

| 22.11.2020. u 18:17h | Objavljeno u Aktualno

Primarijus Renata Krobot, specijalist anesteziologije i reanimatologije Intenzivnog liječenja i voditeljica tog odjela, bila je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare koju je održao ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić.

- Svakodnevno primamo vrlo teške pacijente u izuzetno teškom stanju. Mjesta za sada u našim jedinicama intenzivnog liječenja imamo, imamo i dovoljan broj respiratora, no polako se popunjavamo. Nažalost, kada pročitate da je jedan broj pacijenata na respiratoru manji nego dan prije, to znači da su ti pacijenti na žalost preminuli. Velik je to broj umrlih, međutim, naš je posao takav da smo naučeni na stres, naučeni smo na takve teške situacije, ali ovakvu situaciju pandemije još nitko nije doživio, ali radimo svoj posao - rekla je primarijus Krobot.

Svi govore da je to bolest starih ljudi, ali to nije istina, istaknula je primarijus Krobot.

- Najmlađi trenutno pacijent je 1968. godište, imamo pacijenata pretežito u dobi od 50 do 60 godina i 65 godina, a najstariji pacijent, od trenutno 15 hospitaliziranih, ima 79 godina. Trenutačno su hospitalizirane četiri žene i 11 muškaraca - rekla je primarijus Renata Krobot.

Označeno u