Objavljen poziv: općinama i gradovima 300 milijuna kuna za sufinanciranje EU projekata Foto: Ilustracija

Objavljen poziv: općinama i gradovima 300 milijuna kuna za sufinanciranje EU projekata

VV | 2.7.2019. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu.

Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 300 milijuna kuna. Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programsko razdoblje 2014.-2020.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata je otvoreni poziv do iskorištenja sredstava utvrđenih u Odluci, a najkasnije do 15. prosinca 2019. godine.