Prikupljanjem donacija na Špancirfestu pomažu djeci oboljeloj od dijabetesa

Varaždinske vijesti | 12.8.2017. u 19:01h | Objavljeno u Aktualno

Lions klub NCLC Varaždin Millennium se, tradicionalno, i ove godine uključio u Špancirfest. Sudjelovanje kluba je uvijek humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva idu potrebitima. Sredstva prikupljena donacijama na ovogodišnjem Špancirfestu tradicionalno će biti namijenjena za odlazak djece oboljele od dijabetesa u edukativne kampove u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, KBC-a Rebro te drugih organiziranih ljetnih edukativnih kampova za djecu i mlade sa šećernom bolešću.

S obzirom da lijepa suradnja Kluba i Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin traje već niz godina na veliko zadovoljstvo djece koja se bore sa šećernom bolešći, pozivaju sve špancirere da ih i ove godine posjete u njihovoj kućici i svojim donacijama podrže u nastojanju da olakšaju život djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti.

U znak zahvale, članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin svaki dan će u kućici Kluba u jutarnjim smjenama vršiti besplatno mjerenje razine šećera u krvi, uz davanje raznih savjeta i informacija o samoj šećernoj bolesti/dijabetesu poznatijem kao „tihi ubojica“ budući da čak 40 % populacije ni ne zna da boluje od dijabetesa.

Radno vrijeme kućice je od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati te od 17 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

Također, njihovu humanitarnu akciju možete podržati i uplatom donacije na racun NCLC VARAŽDIN MILLENNIUM otvorenog za humanitarnu akciju (PBZ) IBAN: HR1623400091510875433 s naznakom „za humanitarni Špancirfest 2017.“.

- Još jednom pozivamo sve posjetitelje Špancirfesta da se došpanciraju do kućice Kluba gdje će se moći pronaći razni ručno izrađeni drveni i keramički proizvodi (figurice, slike i slično) koje izrađuju šticenici Zajednice Cenacolo te marljive ručice polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, kao i ručne radove drugih donatora te stare/rabljene knjige. Dođite, odaberite lijepe suvenire te uz donaciju učinite dobro djelo i stavite osmjeh na dječja lica - pozivaju iz Lions klub NCLC Varaždin Millennium.