PRIJEVOZ Zbog ugovora koje je potpisao bivši župan, za prekršaj kriva i Županija i Štromar Foto: VV arhiva/Ilustracija

PRIJEVOZ Zbog ugovora koje je potpisao bivši župan, za prekršaj kriva i Županija i Štromar

Varaždinske vijesti | 18.4.2018. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno

Iz Varaždinske županije izvijestili su kako je Prekršajni sud u Varaždinu u utorak, 17. travnja, objavio nepravomoćnu presudu kojom je proglasio krivim bivšeg župana Varaždinske županije Predraga Štromara kao odgovornu osobu, te Varaždinsku županiju kao pravnu osobu zbog sklapanja ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola bez provedenog postupka javne nabave.

- To je utvrdila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave i poništila takav prijenos, pa su Varaždinska županija i Predrag Štromar okrivljeni za prekršaj - podsjećaju iz Županije kojoj je nepravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 24.000 kuna, a Predragu Štromaru novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna.

Podsjetimo, bivši župan Štromar je 1. travnja 2015. godine potpisao ugovor kojim je posao prijevoza učenika osnovnih škola s Autobusnog prijevoza Varaždin d.d. u stečaju prenesen na tvrtku Autobusni prijevoz Varaždin d.o.o. (koji je preuzeo gospodarsku cjelinu tvrtke u stečaju), a bez provođenja postupka javne nabave.

- Prvookrivljena pravna osoba Varaždinska županija i drugookrivljena odgovorna osoba Predrag Štromar (…) krivi su što su 1. travnja 2015. godine kao naručitelji s društvom Autobusni promet Varaždin d.d. u stečaju kao prijevoznikom-prenositeljem i društvom Autobusni prijevoz d.o.o. Varaždin kao prijevoznikom-primateljem zaključili Ugovor o prijenosu Okvirnog sporazuma za prijevoz učenika osnovnih škola i Ugovor o prijenosu I. Ugovora o javnim uslugama prijevoza učenika osnovnih škola na području Varaždinske županije bez provođenja postupka javne nabave - naveo je Prekršajni sud u Varaždinu u objavi presude, a obavještavaju iz Varaždinske županije.

Označeno u