Prijepodne većinom oblačno s kišom, ponegdje mogući i obilniji pljuskovi Foto: ilustracija

Prijepodne većinom oblačno s kišom, ponegdje mogući i obilniji pljuskovi

Varaždinske vijesti/HRT | 5.11.2023. u 07:50h | Objavljeno u Aktualno

U središnjoj Hrvatskoj u nedjelju prijepodne većinom oblačno s kišom, ponegdje moguća i obilnijim pljuskovima. Poslijepodne prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 9 do 12 °C, a najviša dnevna između 17 i 19 °C, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a, a prenosi portal HRT-a.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu podjednaka temperatura. Uz promjenjivu naoblaku bit će kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar."

"Na kopnu u ponedjeljak i utorak djelomice sunčano i razmjerno toplo s kišom uglavnom u gorskim krajevima. U srijedu promjenjivo s češćom kišom, te uz malo nižu temperaturu zraka.

Na Jadranu u prvoj polovini idućeg tjedna i dalje promjenjivo i nestabilno često s kišom, osobito u utorak i srijedu i u obliku pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar, koji će u srijedu okrenuti na sjeverozapadnjak.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.