Prijavite se na antikorupcijski program za mlade „Youth Voice for Integrity 2020“

vv | 10.1.2020. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno

„Youth Voice for Integrity 2020“ prvo je izdanje petodnevnog programa koji okuplja mlade u dobi od 16 do 24 godine radi poticanja njihovog angažmana u borbi protiv korupcije.

Uz financijsku podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu te organizacijsku podršku Tehnološkog parka Varaždin, program će se održati od 6. do 10. veljače u Varaždinu.

- Cilj programa je ojačati kapacitete mladih u području borbe protiv korupcije, ali im isto tako dati mogućnost da sami iskažu svoj stav i da se njihov glas čuje, veli voditeljica projekta i idejna začetnica inicijative Kaja Pavlinić, 23-godišnja studentica FER-a i predsjednica udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, koja se već nekoliko godina bavi borbom protiv korupcije i osvještavanjem mladih o posljedicama kršenja integriteta kroz projekt Integritas.

Prvi dio programa sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica na temu korupcije u medijima, obrazovanju, politici i zdravstvu, koje će održati predavači koji su stručnjaci u svojim područjima. U sklopu drugog dijela programa, sudionici će dobiti priliku osmisliti vlastite inovativne strategije i inicijative za borbu protiv korupcije, pri čemu će ih mentorirati dr. Anatoli Rapoport, profesor na američkom sveučilištu Purdue University, koji je ujedno i stručnjak za rad s mladima i akademsko poštenje. Tijekom posljednjeg dana programa, sudionici će predstaviti vlastite ideje za suzbijanje korupcije, a oni koji žele implementirati svoje ideje dobit će mentorsku podršku i nakon završetka programa.

Dodatno, sudionici će kroz slobodno vrijeme i organizirane posjete imati priliku upoznati grad Varaždin i mlade koji aktivno djeluju u njemu.

Svi troškovi sudjelovanja u programu pokriveni su od strane organizatora. Prijave su otvorene do 21. siječnja 2020. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na linku: https://forms.gle/nHu2E5AARYjMGCQE9.

Više informacija o samom programu može se pronaći na Facebook stranici projekta (www.facebook.com/youthvoiceforintegrity) ili slanjem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.