Preventivni sistematski pregledi branitelja u OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 14.10.2017. u 20:43h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin provodi preventivne sistematske preglede hrvatskih branitelja na području Varaždinske županije.

Riječ je o Programu za provođenje preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske u 2017. godini usvojenog zaključkom Vlade Republike Hrvatske. Nositelji programa su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva, a provoditelj programa na području Varaždinske županije je Opća bolnica Varaždin. Svrha i cilj programa je što ranije otkrivanje onkoloških, kardiovaskularnih i drugih nezaraznih bolesti.

Usvojenim zaključkom Vlada je točno propisala uvjete tko u ovom trenutku od braniteljske populacije ostvaruje pravo na sistematske preglede. Više od 500 dana u borbenom sektoru bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida jedan je od uvjeta koje je navela županijska koordinatorica za branitelje Snježana Hunjet.

- Za sistematski pregled trebaju se javiti branitelji koji dobiju poziv iz Županijskog ureda za branitelje, a pravo ostvaruju hrvatski branitelji koji su proveli više od 500 dana u borbenom sektoru bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida (HRVI), nezaposleni i branitelji u težem materijalnom stanju - pojašnjava Hunjet.

Ispunjavanju li navedene uvjete, branitelji odgovor mogu dobiti na broj telefona 042/321-131.

Sistematski pregledi traju i veći broj branitelja već je obavio pregled.

Opća bolnica Varaždin je osigurala raspoložive termine i uslugu obavljanja pregleda. Branitelji koji ostvaruju uvjete i proslijeđeni su za sistematski pregled bit će pozivani telefonom, a na kućnu adresu će dobiti pisanu uputu za pregled sedam dana prije pregleda. Uputu za pregled branitelji mogu dobiti i radnim danom od 7 do 8 i od 14 do 15 sati na broj telefona 042/393-505.

Koordinator za organizaciju sistematskog pregleda branitelje u Općoj bolnici Varaždin je Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. techn. Iz Opće bolnice Varaždin pozivaju hrvatske branitelje da se odazovu na pregled prema rasporedu koji će primiti. Sistematski pregledi traju do kraja 2017. godine.

Označeno u