"Preporod" i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja počinju organizaciju prosvjeda Foto: ilustracija

"Preporod" i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja počinju organizaciju prosvjeda

Varaždinske vijesti | 2.2.2024. u 12:17h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i školski sindikat Preporod počinju s organizacijom prosvjeda. Ističu da su imali velika očekivanja od nove uredbe o koeficijentima, koja su iznevjerena, objavio je portal HRT-a.

Uredba koja, kažu, rješava najvitalnija pitanja onih u javnim i državnim službama, trebala je riješiti i njihove probleme nakon 20 godina podcjenjivanja svih onih koji rade u školama.

- Dakle, krećemo s ovom našom akcijom. Ona će biti fokusirana na radnike koji rade u osnovnim školama, srednjim školama, visokoškolskim ustanovama i znanosti, rekao je Željko Stipić, predsjednik školskog sindikata Preporod.

- Zbog obveze prema našim članovima i stotinama e-mailova koje nam ovih dana dolaze i u kojima naši članovi upozoravaju na nelogičnosti, nove nepravde, nove pogreške koje se u sustavu stvaraju novim sustavom koeficijenata, mi 9. veljače u 12 sati dolazimo na Markov trg, najavio je Matija Kroflin iz Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, a prenosi portal HRT-a.