Hrvatski premijer Andrej Plenković Foto: Krešimir Đurić

Premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković izrazili sućut obitelji preminulog Dragutina Drka

Varaždinske vijesti/HRT | 8.2.2021. u 16:48h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji umrlog Dragutina Drka te djelatnicima Vindije, tvrtke čijim direktorom postaje 1965., a na čelu joj je bio je do smrti, objavio je portal HRT-a.

- S velikom žalošću primio sam vijest o smrti gospodina Dragutina Drka, vlasnika Vindije i jednog od najznačajnijih hrvatskih i varaždinskih gospodarstvenika, navodi premijer. Napominje da je Drk na čelu Vindije bio impresivnih 50 godina te da su njegov trud, znanje i energija bili svakodnevno usmjereni na rast i razvoj jedne od najvažnijih prehrambenih tvrtki u Hrvatskoj.

- Krasile su ga, dodaje Plenković, samozatajnost i skromnost, borbeni duh i entuzijazam koji mogu biti inspiracija mnogim hrvatskim gospodarstvenicima. Napominje da je kvaliteta Vindije prepoznata i van granica Hrvatske, a sigurnost i izvrsnost njezinih proizvoda potvrđena je brojnim priznanjima i nagradama.

- Ponosni smo na sve što je gospodin Drk učinio za očuvanje kvalitete i razvoj proizvodnje i ovo vrijeme pandemije, a njegov odlazak veliki je gubitak za Vindiju, ali i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini. U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno, zaključuje premijer.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Dragutina Drka, generalnog direktora i predsjednik Uprave Grupe Vindija koji je danas umro u 84. godini.

- S tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Dragutina Drka. U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja uime Hrvatskoga sabora i osobno, navodi Jandroković. Za Drka kaže kako je svojim dugogodišnjim predanim radom i vođenjem Vindije stvorio jednu od najuspješnijih i najrespektabilnijih hrvatskih tvrtki. Zahvaljujući njegovom vizionarstvu i upornosti, dodaje, zadužio je ne samo Varaždin i Varaždinsku županiju, već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, pogotovo prehrambenu i mljekarsku industriju.

- Iza uspješnog poduzetnika, krila se tiha i nenametljiva osoba koja nikad nije gubila osjećaj za realnost. S poštovanjem se odnosio prema suradnicima, radnicima, poslovnim partnerima i obitelji koju je izuzetno volio. Stoga, poštovana obitelji, još jednom primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja, zaključuje Jandroković, a prenosi portal HRT-a.