Preko 800 prijava za trideset novih stanova u Varaždinu

| 20.5.2024. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno

Preko 800 prijava zaprimili su Gradski stanovi Varaždin za kupnju trideset stanova po POS programu koji će se graditi kod groblja u Varaždinu, a za što je ovih dana i ishođena građevinska dozvola. Ravnatelj JUGS-a Roman Veršić ističe kako je ovakav interes iznad svih očekivanja, pogotovo zato što se kod početnog iskaza interesa za kupnju stanova prijavilo tek tristotinjak građana. Veliki je interes, ističe, prvenstveno zbog cijene kvadrata stana od maksimalno 1489 eura po kojoj je na tržištu danas gotovo nemoguće kupiti stan.

Za otprilike dva mjeseca krenut će izgradnja prve zgrade, a završetak izgradnje predviđen je za kraj sljedeće godine. Konačna lista trebala bi se formirati do ljeta, a zatim građani mogu očekivati poziv iz Gradskih stanova kako bi odabrali stanove koji će biti ponuđeni u katalogu. Nakon toga imaju rok od 30 dana da uplate učešće od 15 posto i da riješe stambeni kredit u banci. Ono što je važno jest da minimalno učešće može biti primjerice novac od ušteđevine ili pak nenamjenski kredit, ali ne mogu biti novci od stambenog kredita kao za preostali dio iznosa.

Planiraju li Gradski stanovi izgraditi još zgrada za mlade obitelji, kako se država može uključiti u rješavanje ovog problema i kako će se popuniti 12 novih stanova u Hraščici pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...