Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na Špancirfestu; "Ovdje je najbolja ova opuštena atmosfera!" Foto: Krešimir Đurić

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na Špancirfestu; "Ovdje je najbolja ova opuštena atmosfera!"

MGA | 24.8.2023. u 20:55h | Objavljeno u Aktualno

Među posjetiteljima Špancirfesta večeras je bio i predsjednik SDP-a Peđa Grbin sa svojim stranačkim suradnicima. U Varaždinu su ga dočekali zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Lovro Lukavečki i ostali kolege i kolegice iz stranke.

Grbin se prvo prošetao Kapucinskim trgom gdje se susreo sa skupinom Ukrajinaca koji su na današnji Dan neovisnosti Ukrajine izrazili zahvalnost hrvatskom narodu na podršci ukrajinskom narodu. Potom su kod Staroga grada dali kratke izjave za medije.

- Sve vas pozdravljam kao domaćin, želimo dobrodošlicu našem dragom gostu u gradu koji živi ovih dana jedan ludi ritam, u kojemu nema kiše i svi se ludo zabavljaju uz više od 500 programa, a ovom je prilikom naš gost i predsjednik SDP-a - rekao je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora istaknula je da je varaždinski Špancirfest postao posjećeniji i od nekih sličnih festivala u Sloveniji.

- Ovo je i u širem prostoru jedan važan i respektabilan festival, s više od 200.000 ljudi, koliko se očekuje. Sretni smo što takvom turističkom ponudom možemo konkurirati čak i moru - rekla je Antolić Vupora. 

Peđa Grbin kazao je da je Špancirfest jedan prekrasan trenutak u prekrasnom gradu koji ima i nešto više od toga. 

- Kad je ovaj festival krenuo prije 25 godina, mogao si na prste jedne ruke izbrojati festivale i događanja tijekom ljeta na kontinentu, a danas je cijela kontinentalna Hrvatska pokrenula svoja događanja po uzoru na Varaždin - istaknuo je Grbin koji je kao događanja koja su ga se najviše dojmila proteklih godina na Špancirfestu izdvojio koncert Ramba Amadeusa.

- Ono što danas mogu istaknuti je ta jedna opuštenost, to je najbolje i najvažnije na Špancirfestu. I ako se ne varam, 15.000 ljudi koji su bili neki dan na koncertu - rekao je Grbin.