Predsjednik Republike Malte George Vella u Hrvatskoj, sa suprugom stiže i u Varaždin Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Predsjednik Republike Malte George Vella u Hrvatskoj, sa suprugom stiže i u Varaždin

VV | 26.10.2021. u 19:15h | Objavljeno u Aktualno

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića predsjednik Republike Malte George Vella, sa suprugom, boravi od 26. do 29. listopada u državnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Državni posjet Predsjednik Republike Malte započet će u srijedu, 27. listopada u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, susretom s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. U Uredu predsjednika Republike Hrvatske, nakon ceremonije svečanog dočeka, održat će se tête-à-tête susret dvojice predsjednika, a potom i bilateralni razgovori službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Malte. Nakon susreta s Predsjednikom Republike, predsjednik Republike Malte George Vella položit će vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj.

Tijekom boravka u Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Malte George Vella sastat će se i s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

U sklopu državnog posjeta predsjednik Republike Malte George Vella posjetit će i Varaždin. U Varaždinu će Predsjednik Republike Malte sa suprugom, u pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja, obići dvorac i Stari grad, centar Grada Varaždina te varaždinsku katedralu, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Označeno u