Predsjednik Milanović s vodstvom tvrtke Metal Product koja obilježava 55 godina, a pogon ima i u Brezničkom Humu

Varaždinske vijesti | 14.9.2022. u 12:37h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima tvrtke Metal Product povodom obilježavanja 55 godina poslovne aktivnosti te tvrtke.

U izaslanstvu su bili Stjepan Šafran, osnivač, vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora tvrtke, predsjednik Uprave Igor Vrdoljak i predsjednik Nadzornog odbora prof. dr. sc. Mladen Vedriš.

Na sastanku su predsjedniku Milanoviću predstavili tvrtku, koja se od osnivanja 1967. bavi strojnom obradom metala te proizvodnjom proizvoda od metala i elektroopreme.

Metal Product trenutno zapošljava 280 radnika, a preko 80 posto proizvodnje izvozi, odnosno unatoč brojnim izazovima na tržištu postižu dobre rezultate na domaćem i svjetskom tržištu, rečeno je na sastanku.

Metal Product i Stjepan Šafran, jedan od doajena hrvatskog obrtništva i poduzetništva, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja. Predsjednik Milanović je čestitao Stjepanu Šafranu i Metal Productu na jubilarnoj obljetnici uspješnog obrtništva i poduzetništva, koja će biti svečano obilježena početkom listopada u Zagrebu.

Koncem 2001. godine s korporacijom WAM Grupa Italy potpisuje se Protokol o osnivanju zajedničke tvornice Wam Product u Brezničkom Humu. 2002. godine tvornica, koja danas zapošljava 50 radnika, je počela s radom.

Metal Product je nakon osnivanja posjedovao 49% udjela u novostvorenom poduzeću. 2007. godine odlučili su u potpunosi prodati udjele u WAM Productu prvenstveno iz razloga što smo se htjeli fokusirati na primarni proizvodni program koji smo razvijali godinama i u kojem imamo iznimno konkurentna znanja i iskustvo, no također i iz razloga povećanja temeljnog kapitala koji je korišten za daljnje investicije.

2002. godine u Brezničkom Humu izgrađen je i novi proizvodni pogon Metal Producta površine 2.500 m2, čime je omogućeno dodatno proširenje i povećanje proizvodnog programa.

2012. godine započeto je dodatno proširenje proizvodnog pogona u Brezničkom Humu koje je dovršeno krajem 2013. godine. Početkom 2014. započeli su s preseljenjem dijela strojeva iz pogona u Odri u pogon u Brezničkom Humu te su nabavili određeni broj novih strojeva, što je pokrenulo proizvodnju i dovelo do značajnog povećanja obujma poslovanja.

Krajem 2013. godine započelo se sa objedinjavanjem proizvodnih programa i povezanih poduzeća Metal Producta. Iz tog razloga Radionica Šafran pripojena je poduzeću Metal Product, a proizvodni program preseljen je u proizvodni pogon u Brezničkom Humu čime su se još više integrirali poslovni procesi i proizvodni programi.

Danas, ukupna površina proizvodnih hala u sastavu obiteljskog poduzetništva iznosi 15.000 m2, s mogućnošću dodatnog razvoja i proširenja na vlastitom zemljištu površine 100.000 m2.

Poslovanje poduzeća nalazi se na dvije lokacije – u Odri i Brezničkom Humu. U proizvodnom pogonu Odra nalazi se CNC strojna obrada, automati, pile, bušilice, plastična obrada, alatnica te centralno skladište. U proizvodnom pogonu Breznički Hum nalazi se bravarija, zavarivanje, odmašćivanje, montaža i ljevaonica.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci