Predsjednik HUMS-a Alen Ostojić posjetio Varaždinsku županiju Foto: Varaždinska županija

Predsjednik HUMS-a Alen Ostojić posjetio Varaždinsku županiju

I.D./Varaždinske vijesti | 28.11.2015. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS) prošle je godine na Hrvatskim danima sigurnosti, održanim u Opatiji, proglasila Zakladu za prevenciju kriminaliteta Sv. Mihael najboljim projektom u Hrvatskoj u kategoriji "Projekt lokalne i regionalne samouprave za sigurnost zajednice".

Također, ove je godine zaklada dobila vrijednu donaciju u iznosu od 6.000 kuna kao nagradu za najbolju inicijativu od strane HUMS-a. Tom je prilikom, kao svojevrsnu zahvalu na potpori i doprinosu radu Zaklade Sv. Mihael, u Županijskoj palači u Varaždinu u petak, 27. studenoga održan prijem za predsjednika HUMS-a Alena Ostojića.

Zamjenik župana Varaždinske županije, ujedno i upravitelj Zaklade Sv. Mihael, Alen Kišić istaknuo je kako je Zaklada osnovana na inicijativu Policijske uprave Varaždinske te je imenovan Upravni odbor koji je lišen politike, a u njemu su stručnjaci s područja prevencije kriminaliteta koji rade za opće dobro. Primarni cilj Zaklade također je prevencija kriminaliteta kod mladih osoba. Naglasio je da se svi članovi Zaklade odriču naknada u korist Zaklade i njezinog što kvalitetnijeg djelovanja. Pozvao je i građane da se jave na prvi javni natječaj Zaklade, u iznosu od 30.000 kuna, otvoren do 3. prosinca. Ovim projektom dodjeljuju se sredstva za preventivne i nove projekte, programe, kampanje i aktivnosti koje se kontinuirano provode, a prepoznate su kao učinkovite u prevenciji kriminaliteta.

Ove nagrade i donacije koje smo dobili izuzetno cijenimo, jer nema bolje nagrade od onih koje daje nezavisna struka, što nam je ujedno i poticaj za još bolje i snažnije djelovanje - naglasio je Kišić.

Predsjednica Upravnog odbora Zaklade i predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić naglasila je kako su ciljevi Zaklade SV. Mihael borba protiv općeg kriminaliteta, zatim protiv nasilja nad djecom, ženama, cyber nasilja, korupcije, prometnih prekršaja i ostalo. Također je najavila kako Zaklada na proljeće iduće godine pokreće novi projekt u suradnji s PU Varaždinskom. Radi se o filmu koji će se prikazivati u svim osnovnim i srednjim školama, a govorit će o svim oblicima sprečavanja nasilja. Cilj ovog projekta bit će utjecati na svijest učenika o važnostima prevencije nasilja i njegova sprečavanja.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Varaždinske Darko Blaži pohvalio je rad Zaklade Sv. Mihael i dobru suradnju s PU Varaždinskom. Dodao je da je ova Zaklada prva takve vrste u Hrvatskoj, kao i da je naše područje specifično i poznato po kontinuitetu i iznimnim aktivnostima u prevenciji kriminaliteta, te je sve ove projekte prepoznala i Hrvatska udruga menadžera sigurnosti. Tom je prilikom predsjednik HUMS-a Alen Ostojić naglasio kako udruga djeluje od 2007. godine, a trenutno se sastoji od oko 140 profesionalaca i stručnjaka iz navedenog područja.

Zaklada Sv. Mihael ima veliku želju da vlastitu zajednicu, u kojoj radi i živi učini još sigurnijom. Ona je dokaz da lokalni političari rade na općem dobru i zaštiti čitave zajednice - naglasio je Ostojić te pohvalio i rad PU Varaždinske kao jedne od aktivnijih u području prevencije kriminaliteta, koja je ove godine u suradnji s FOI-em dobila drugu hrvatsku veliku nagradu sigurnosti.

Dožupan Kišić na kraju je dodijelio zahvalnicu predsjedniku HUMS-a Alenu Ostojić za potporu u radu Zaklade Sv. Mihael i dobivene donacije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci