Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović seli ured u Varaždin Foto: VV arhiva

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović seli ured u Varaždin

vv | 2.12.2016. u 14:23h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović svoj će ured 13. i 14. prosinca preseliti u Varaždin! Doznajemo to od Luke Đurića, glasnogovornika Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

- U utorak, 13. prosinca, Predsjednica će zajedno sa županom i gradonačelnikom nazočiti podizanju zastave, a potom će održati redovne sastanke s vodstvom Županije, Grada Varaždina, biskupom, rektorom Sveučilišta Sjever te braniteljima. Nakon toga obići će FOI i porazgovarati sa studentima, a u poslijepodnevnim satima susret će se s građanima - najavio je Đurić.

Građani se već sad mogu e-mailom ili telefonski u Ured predsjednice RH mogu prijaviti za susret.

- Predsjednica će prvog dana primiti i izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri, a navečer će prošetati centrom grada, obići izlagače na Adventu te krenuti prema Kapucinskom trgu i klizalištu - ističe glasnogovornik Ureda predsjednice RH.

Time će završiti prvi dan koji je prvenstveno usmjeren na susret s predstavnicima društveno-političkog života u županiji i gradu, dok je drugi dan naglasak na gospodarstvu. Grabar-Kitarović tako će obići tvrtku Gumiimpex GRP, Drvodjelac, a obići će i Pavlinski samostan u Lepoglavi i razgledati lepoglavsku čipku. Predsjednica potom kreće put Ludbrega gdje će biti organiziran sastanak sa svim gradonačelnicima i načelnicima s područja Varaždinske županije.

- Nakon Ludbrega, slijedi odlazak u Varaždinske Toplice gdje će se Predsjednica također družiti s građanima i gradskim dužnosnicima. Predsjednica će drugi dan završiti u Prvoj gimnaziji Varaždin gdje će zajedno s književnicom Milanom Runjić u sklopu projekta „Hrvatska čita“ djeci čitati odlomke iz knjiga - navodi Đurić.

Nakon Varaždinske županije, Predsjednica svoj ured seli u Međimursku županiju gdje će boraviti 15. i 16. prosinca. U subotu, 17. prosinca, u Sv. Martinu na Muri Predsjednica će se pak susresti s gospodarstvenicima iz Varaždinske i Međimurske županije, a susretu će nazočiti i predstavnici Diplomatskog zbora. Zajedno će obići Štrigovu, posjetiti nekoliko OPG-ova, a obići će i vinske ceste.

- Cilj susreta s predstavnicima Diplomatskog zbora jest da ih gospodarstvenici upoznaju s mogućnostima ulaganja i suradnje. Nakon Sv. Martina na Muri, predstavnici Diplomatskog zbora proštetat će Varaždinom, a sve završava božićnim prijemom te prigodnim koncertom u varaždinskom HNK-u - ističe Đurić.