Predrag Štromar o presudi zbog prijevoza: Žalit ću se, sve smo radili po Zakonu

D.P. | 19.4.2018. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su iz Varaždinske županije izvijestili su kako je Prekršajni sud u Varaždinu bivšeg župana Varaždinske županije Predraga Štromara te Varaždinsku županiju proglasio krivima zbog sklapanja ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola bez provedenog postupka javne nabave, o svemu se oglasio i prozvani Štromar, koji je jutros sazvao konferenciju za novinare na autobusnom kolodvoru u Varaždinu.

- Ja vam mogu samo reći da je Prekršajni sud meni izrekao kaznu od 6.000 kuna i to iz razloga jer sam omogućio prijevoz za 5.000 osnovnoškolaca. Na presudu ću se žaliti, jer vjerujem da smo sve radili po Zakonu, a novac ću donirati nekoj od Osnovnih škola za opremu - kazao je Štromar.

Istaknuo je kako je Varaždinska županija provela javnu nabavu te da je posao dobila tvrtka Autobusni promet u stečaju.

- Nakon toga, dogodilo se to da je Presečki grupa kupila Autobusni promet u stečaju i kupila sve njihove nekretnine i preuzela radnike i autobuse i obveze, a obveza je bila AP-a prevoziti osnovnoškolce. Prema tome, mi smatramo da je AP kupio gospodarsku djelatnost AP-a, a vezano za to podnijeli smo tužbu Upravno sudu koju bi, vjerujem dobili, da ju aktualni župan nije povukao i u ovom nas postupku stavio u mnogo nepovoljniji položaj - kazao je Štromar, koji smatra da je povlačenje tužbe Upravnom sudu, odnosno Čačićev potez, oslabio njegove izglede i izglede Varaždinske županije na Prekršajnom sudu.

- Nije mi jasno zašto župan radi štetu županiju i nedokučivo je procijeniti što ima protiv mene osobno - kazao je Štromar.

Štromar, inače ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade RH, komentirao je i navode Jutarnjeg lista o preustroju Vlade.

Naime, Jutarnji piše kako bi se moglo ukinuti Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te se pripojiti s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, kojemu je na čelu HNS-ov Predrag Štromar, koji bi u tom slučaju izgubio fotelju.

Štromar je na to kazao kako se o tome se još uopće nije razgovaralo među koalicijskim partnerima te da se takav sastanak niti nema u vidu.

Označeno u