Predani potpisi za HDZ-ovu listu: Levak ide po novi mandat u općini Martijanec Foto: HDZ Varaždinske županije

Predani potpisi za HDZ-ovu listu: Levak ide po novi mandat u općini Martijanec

Varaždinske vijesti | 1.5.2021. u 09:17h | Objavljeno u Aktualno

Aktualni načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, predao je u četvrtak i više nego dovoljan broj potpisa potpore za kandidaturu za novi mandat na čelu te Općine. Zajedno s njim bili su i dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća, HDZ-ov Dubravko Besek, koji je predao potpise za HDZ-ovu listu "Obećano-izvršeno, nastavimo graditi općinu" i Ivica Peras, dosadašnji vijećnik Općinskog vijeća Nezavisne liste Općine Martijanec koji je predao potpise za njihovu listu i podržao kandidaturu Dražena Levaka.

Prilikom predaje potpisa Levak je naglasio da iza njega stoji mandat u kojem su realizirani brojni kapitalni projekti.

- Zajedno smo uz podršku vijećnika HDZ-a i Nezavisne liste uspješno odradili 4 godine prethodnog mandata kojeg sam obnašao kao volonter i nestranački kandidat HDZ-a za Općinskog načelnika. Na isti način idemo i dalje. Nadam se da su mještani prepoznali da je ova suradnja dobitna kombinacija za izgradnju kapitalnih projekata u Općini Martijanec i da je ono što ćemo našoj općini ostaviti nakon zajednički odrađenog prvog mandata jedino mjerilo po kojem se može vrednovati kome dati glas na ovim, ali i svakim drugim izborima - izjavio je načelnik Levak te naglasio kako su poštivanje zakona, financijska disciplina i zaštita interesa mještana općine uvijek ispred privatnih i stranačkih interesa.

- Za takav stav treba imati odlučne i sposobne ljude, spremne da se zbog realizacije kapitalnih projekata svoje općine odupru raznim pritiscima i znanjem realiziraju obećane ciljeve. Dokazali smo da takove ljude imamo jer izgradnju kapitalnih investicija u Općini Martijanec obećavali su mnogi prije nas, ali nažalost samo smo mi realizirali obećano. To su temeljne vrijednosti našeg rada. Preozbiljno shvaćamo svoju ulogu da bi mještanima i udrugama uobičajenim političkim frazama nudili načelnika profesionalca, te obećavali „kruha i igara“. To ova općina ne može financijski podnijeti, a zaprvo je paravan za jačanje malih stranaka općinskim novcem. U svom prvom mandatu obećali smo i ostvarili konkretna rješenja. Izgrađen vrtić i dograđena škola s jednosmjenskom nastavom od 01.09.2021. je ono što po isteku ovog mandata TRAJNO ostavljamo mještanima Općine Martijanec. Sve ostalo je manje važno- poručio je Levak.

- Po istom principu i u istom sastavu podnosimo kandidaturu i za drugi mandat u kojem također nudimo konkretan plan rada. Temeljni ciljevi tog mandata biti će izgradnja dnevnog boravka i smještaja za starije i nemoćne, te općinskog trga. To je ono što iza nas nakon toga mandata mora opet trajno ostati u Martijancu. Zahvaljujem svim mještanima koji su prepoznali naš radi i dali nam svoj potpis za podnošenje kandidature, a naročito zahvaljujem onim vrijednim simpatizerima koji su za nas marljivo prikupljali potpise na terenu - zaključio je Levak.

Prilikom predaje kandidature nositelj HDZ-ove liste Besek je naglasio da je HDZ-ova lista "Obećano-izvršeno, nastavimo graditi općinu" lista kandidata sastavljena od mladih, obrazovanih i politikom neopterećenih ljudi: poduzetnika, sportaša, umirovljenika, intelektualaca i radnika. Na listi je zastupljen i veliki broj žena.

- Lista predstavlja spoj mladosti i iskustva te je garancija da u općinskoj politici stasaju nove političke generacije. Mladi su puni alternativnih rješenja, neopterećeni ustaljenim političkim podjelama. S mladima u politici Općina Martijanec razvija se u skladu s potrebama stanovnika današnjeg vremena - poručio je Besek.