Procijenjena vrijednost nekretnina PPI Varaždinke iznosi 43,9 milijuna kuna Foto: Krešo Đurić

PPI Varaždinka: Radnici se dosad namirili u 50-postotnom iznosu

M.P./Varaždinske vijesti | 29.5.2016. u 10:03h | Objavljeno u Aktualno

Gotovo tri mjeseca otkako je održano ispitno i izvještajno ročište u stečajnom postupku nad varaždinskom tvrtkom PPI Varaždinka, vjerovnici prvog višeg isplatnog reda dosad su se od dijela prodane imovine uspjeli namiriti u 50-postotnom iznosu.

- Tražbine osmero bivših djelatnika i Porezne uprave prijavljene su u iznosu od 569.110 kuna, a isplaćeno im je oko 280.000 kuna. Prodan je veći dio vina pronađenog u tvrtci, ali i staro željezo i boce. Od pokretnina je za prodati ostao još jedan automobil te linije za punjenje vina i tetrapak sokova - doznajemo od stečajnog upravitelja Stanka Makara.

Premda već postoji i interes za kupnju atraktivnih nekretnina u vlasništvu tvrtke poput poslovnog prostora u Optujskoj ulici, bivšeg ribljeg restorana na Varaždin Bregu te dvorca u Šaulovcu i dvorca Križovljangrad, Makar smatra da se nekretnine neće prodavati prije jeseni.

Naime, rješenje o prodaji mora potpisati stečajna sutkinja, a potom sve ovisi o Financijskoj agenciji (Fina). Po novom Stečajnom zakonu, imovina se prodaje na elektroničkoj javnoj dražbi i to u četiri kruga.

Inače, procijenjena vrijednost nekretnina PPI Varaždinke koje su sve opterećene razlučnim pravima iznosi 43,9 milijuna kuna.