Smoljanec pozvao Stričaka i Križanića da zajedno obiđu bolnicu u Novom Marofu

V.V. | 24.3.2017. u 08:38h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučerašnjih izjava HDZ-ovih saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Josipa Križanića koji su upozorili na loše stanje u bolnici u Novom Marofu, priopćenjem se oglasio i Mladen Smoljanec, bivši ravnatelj bolnice i sadašnji kandidat SDP-a i HNS-a za gradonačelnika N. Marofa.

Smoljanec kaže kako je nakon izjava Stričaka i Križanića ostao u čudu.

- Njihove izjave ne da nemaju veze s istinom nego se stvara dojam kao da su o zdravstvu u Varaždinskoj županiji govorili ljudi koji ovdje ne žive. Govorili su, među ostalim, kako u Varaždinskoj županiji nema sudionika da se zdravstvo digne na višu razinu. Samo tri dana prije njihovih izjava župan Varaždinske županije Predrag Štromar i novi ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić najavili su da će se u zdravstvo u naredne dvije godine uložiti 320 milijuna kuna - kazao je Smoljanec te ironično dodao kako, možda zastupnici Stričak i Križanić nisu te informacije stigli pročitati zbog silnih obaveza u Saboru.

- Uz sve navedeno, postavljam im i pitanje zašto zaobilaze Novi Marof kad putuju prema Zagrebu u Sabor. Pretpostavljam da putuju autocestom jer da prolaze kroz Novi Marof vidjeli bi kako sad izgleda bolnica. Čudi me što ne znaju koliko je uloženo u novomarofsku bolnicu jer je u Novom Marofu gradonačelnik, njihov stranački kolega Siniša Jenkač. Pa ako već ne dolaze u Novi Marof, mogli su njega pitati ili njegovog zamjenika, također njihovog člana, koji je glavna sestra/tehničar bolnice - ističe Smoljanec koji je pozvao Križanića i Stričaka da zajedno obiđu novomarofsku bolnicu.

- S obzirom na situaciju, pozivam saborske zastupnike Josipa Križanića i Anđelka Stričaka da dođu u ponedjeljak u 11 sati i da zajedno sa županom Predragom Štromarom i samnom obiđu bolnicu. Imat će priliku novomarofsku bolnicu pogledati i izvana i iznutra. Pričekat ćemo ih u 11 sati na porti OB Novi Marof - poručio je dvojici zastupnika Smoljanec.