DAN POLICIJE Ministar Božinović uručio zahvalnice interventnim policajcima Foto: MUP/privatna arhiva

DAN POLICIJE Ministar Božinović uručio zahvalnice interventnim policajcima

PU međimurska/vv | 29.9.2023. u 20:06h | Objavljeno u Aktualno

Zahvalnice se dodjeljuju službenicima koji su pomažući nesebično ostvarenju prava građana doprinijeli ugledu policije

U novoj konferencijskoj dvorani sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova, uz moto "Zajedno gradimo siguran svijet", svečano je obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

- Tijekom svečane akademije održane 29. rujna, pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana ostvarili iznimne radne rezultate uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova. Ove godine iz redova međimurskih policajaca zahvalnice su primili policijski službenici Interventne jedinice policije.

Zahvalnica se dodjeljuje policijskim službenicima Ministarstva koji su nesebično pomažući ostvarenju prava građana te na sličan način djelujući u njihovu korist, doprinijeli ugledu policije ili na drugi način dali dodatni doprinos policijskom djelovanju u zajednici - priopćili su iz PU međimurske.

NA PAGU SPASILI TURISTE Krajem lipnja ove godine četvorica policijskih službenika iz Interventne jedinice policije sudjelovali su u spašavanju trojice brodolomaca tijekom pružanja ispomoći kolegama iz Policijske postaje Novalja na otoku Pagu. Radilo se iznimno zahtjevnom pothvatu, pošto su temperature bile vrlo visoke, a teren iznimno nepristupačan. Njemački državljani nakon brodoloma bili su fizički i emocionalno iscrpljeni te se bosi nisu mogli kretati po oštrim stijenama i škarpama. Ujedno, za jednim od brodolomaca morali su dodatno tragati jer se odvojio od ostale dvojice. Kako bi im pomogli i time spasili živote, požrtvovni interventnih policajci nosili su ih, čak i na ramenima, te ih uspješno prenijeli na sigurno.

Zahvalnice su iz ruku ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije primili:

NENAD VESELKO, zapovjednik tima interventne policije
DALIBOR TURK, vođa grupe interventne policije
DRAGUTIN HORVAT, policijski službenik interventne policije
MARKO JAGIĆ, policijski službenik interventne policije

GN_6.jpg