Povodom Dana policije, danas akcija dobrovoljnog darivanja krvi Foto: PU varaždinska

Povodom Dana policije, danas akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Varaždinske vijesti | 28.9.2017. u 08:18h | Objavljeno u Aktualno

Blagdan svetog Mihaela - Dan policije u Policijskoj upravi varaždinskoj i ove je godine obilježen nizom aktivnosti.

Program ovogodišnjeg obilježavanja blagdana zaštitnika policije započeo je jučer na Gradskom groblju Varaždin, gdje je načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić sa svojim zamjenikom Darkom Blažijem i drugim suradnicima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odao počast svim poginulim i nestalim pripadnicima PU varaždinske. Počast su im tom prigodom iskazali i članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika, predsjednik Skupštine Alen Runac, članovi Udruge Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Udruge specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“, Udruge 7. gardijske brigade „PUMA“ i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici sindikata te umirovljenih djelatnika PU varaždinske.

Nazočne je u molitvu uveo vlč. Ivica Horvat, kapelan Policijske kapelanije PU varaždinske, a potom je uslijedila sveta misa u varaždinskoj katedrali. Svetu misu za sve poginule, preminule i nestale policajce predvodio je varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.

Po završetku mise, odana je počast poginulim i nestalim policijskim službenicima PU varaždinske, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u spomen-sobi i kod spomen-panoa u prostorijama PU, gdje se također molitvom i sjećanjem na žrtvu poginulih branitelja, nazočnima obratio vlč. Horvat.

Nakon toga je u dvorani PU varaždinske organiziran prijem načelnika PU varaždinske za obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika.

Ovogodišnje obilježavanje Dana policije za varaždinsku policiju završava danas tradicionalnom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u vremenu od 8.30 do 11.30 sati u dvorani PU varaždinske u Milčetićevoj ulici u Varaždinu.

Galerija slika