Građani Maruševca prosvjeduju zbog nesaniranih prometnica nakon započetih radova

MGA/VV | 14.11.2019. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Okupljanje se organizira u nedjelju, 17. studenog, s početkom u 14:00 sati na lokaciji kod rotora na Gredi ispred poljoprivredne trgovine.

Ovim mirnim skupom mještani će iskazati nezadovoljstvo stanjem prometnice na relaciji Greda - Donje Ladanje nastalog zbog građevinskih radova, a koje stanje nije sanirano, a niti nema naznaka da bi uskoro moglo biti sanirano, a kamoli asfaltirano, pa su na prometnici duboke rupe, kamenje, neravni prijelazi, čime se uništavaju vozila, posebno za kišnoga vremena kad se rupe napune vodom i ne vidi se dubina dok se ne osjeti pod kotačima, kada je već kasno.

Prometnicom se kreću i pješaci i biciklisti, što je izuzetno opasno, jer se vozi naizmjenično lijevim, pa desnim trakom.

- Na FB je dana 12.11.2019. osnovana zatvorena grupa pod nazivom Aglomeracija Maruševec, koju je od sinoć u 19 sati do danas u 13 sati popunilo 600 članova, što dovoljno govori o količini nezadovoljstva, a anketu nazočnosti skupu dosada je potvrdilo 120 članova. Javno okupljanje će se odvijati na način da će mještani uz cestu napraviti špalir (lanac) kako bi ukazali na opasnost ceste i neadekvatnu prometnicu zbog velikih rupa i neravnina koje ugrožavaju živote vozača, biciklista i pješaka koji se kreću prometnicom. Cesta je uništena u postupku kopanja i postavljanja cijevi radi aglomeracije i proteže se u ukupnoj dužini od Grede do Donjeg Ladanja. Od nadležnih u Općini Maruševec ne možemo dobiti nikakve informacije da li će se išta poduzeti po pitanju sigurnosti mještana i svih korisnika ovakve prometnice. Nakon ove akcije, ukoliko nećemo dobiti nikakve informacije niti će se poduzeti sve za sigurnost ljudi na cestama, spremni smo blokirati i cestu - poručuju organizatori prosvjeda.