Potpisivao dokumente umjesto Čačića, a sada ne zna što je potpisao?! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Potpisivao dokumente umjesto Čačića, a sada ne zna što je potpisao?!

IHR/Varaždinske vijesti | 18.5.2022. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

- Dana 18. veljače sam kao predsjednik Kluba reformista od predsjednika Skupštine i pročelnice tražio da se dostave svi dokumenti koji su vezani uz Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, a do danas nismo dobili ništa, a ni ovo što smo dobili nije transparentno. Dana 23. veljače sam zatražio izravno od izrađivača dokumente, za koje je iz županijskog proračuna izdvojeno milijun kuna, ali nisam dobio ni odgovor. Jasno mi je da bez odobrenje naručitelja ne mogu to poslati. Hoće li ti dokumenti biti dostavljeni ili ćete i to ignorirati? - zanimalo je vijećnika Reformista Roberta Vugrina na aktualnom satu Županijske skupštine kojeg je zanimalo kakav je stav župana vezano uz najavljeno "podržavnjavanje bolnica".

Vugrin je dodao kako je ministar Beroš najavio „podržavnjenje bolnica”, koje Reformisti, kako je najavio, neće podržati.

- Što ćete vi župane, zastupati stav građana ili ćete kao HDZ-ov poslušnik to podržati? - zanimalo je vijećnika Vugrina.

Župan Anđelko Stričak uzvratio je kako nije dobio dokumente koje je, kako je rekao, sam potpisivao.

- Uvaženi viječniće, vi ste bili zamjenik župana. Svugdje je vaš potpis jer Čačić tako nešto nikad ne bi potpisao, on je za takve stvari koristio "žmigavce". Kad sam preuzeo dužnost župana dobio sam u roku mjesec danasve dokumente na stol, bez da je provedena bilo kakva javna rasprava. Svugdje je vaš potpis, I kod one strategije upravljanja i privatizacije, kod nabave, svega. Ako ne znate, dođite, resorni pročelnici će vam sve iskopirati da znate, da se podsjetite što ste potpisivali. Možda vam zatreba - rekao je župan i dodao kako će o bolnicama tijekom rasprave o poslovanju zdravstvenih ustanova.