Potpisan ugovor za izradu modela razvoja zdravstvenog turizma u Var. Toplicama Foto: Krešimir Đurić

Potpisan ugovor za izradu modela razvoja zdravstvenog turizma u Var. Toplicama

| 18.2.2021. u 15:35h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači danas je potpisan Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga radi definiranja strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

Ugovor su potpisali župan Radimir Čačić, direktorica tvrtke Studio 3LHD d.o.o. Romana Ilić i Ružica Herceg, starija partnerica tvrtke Hotelsko i destinacijsko savjetovanje d.o.o. kako je istaknuto, cilj potpisivanja ovog ugovora je pronaći model i strateškog partnera koji bi potaknuo razvoj prije svega zdravstveno-lječilišnog, a zatim i sveukupnog turizma Varaždinske županije. Vrijednost ugovora iznosi 867.500 kuna, a rok za završetak je četiri mjeseca.

Ugovora_o_pruzanju_savjetodavnih_usluga_Varazdinske_Toplice_18-02-2021_1.jpg

- Naš posao počinje dubinskom analizom raznih segmenata projekta, počevši od pravnog, urbanističkog, financijskog i komercijalnog, nastavlja se s konceptom upotrebe, odnosno strategije razvoja ovoga kompleksa, prijedlogom poslovnog i upravljačkog modela svih segmenata, prijedlogom modela privatizacije, financijskim izračunima te iskazom pisama namjere i evaluacije potencijalnih partnera ovom projektu. U konačnici, naš posao treba rezultirati prijedlogom razvoja koji će pokazati što se treba napraviti, u kojem obujmu i s kakvim poslovnim modelom pojedinih segmenata, jer model upravljanja neće biti isti za sve segmente posla, a sve će se plasirati na internacionalno tržište u svrhu pronalaska partnera - kazala je Ružica Herceg.

Ugovora_o_pruzanju_savjetodavnih_usluga_Varazdinske_Toplice_18-02-2021_3.jpg

Župan Radimir Čačić je naglasio da su Varaždinske Toplice jedan od najvažnijih i najsnažnijih prostora za razvoj Varaždinske županija, ali i cijele Hrvatske, a koji se odnosi na zdravstveni turizam i "healthy ageing".

- Varaždinske Toplice su 40-ak minuta autocestom direktno povezane sa Zagrebom i našom najvećom zračnom lukom, s Hrvatskom i Europom. Varaždinske Toplice su u svom nastanku, ali i u svom razvoju, bitno definirane činjenicom da su tamo terme, najveće hrvatske toplice, koje su se posebno pozicionirale u segmentu rehabilitacije i spinalne medicine - istaknuo je Čačić.

- Mi smo u ovom mandatu pokrenuli cijeli spektar projekata u Varaždinskim Toplicama, ovog je trenutka investirano 260 milijuna kuna u postojeće o objekte, koji su obnovljeni ili su u procesu obnove - Stari grad, Konstantinov dom, Lovrina kupelj, Terme i Minerva, a u izgradnji je spinalni centar. Sve je to samo dio jedne priče koja ima mogućnost da se nadogradi velikim ulaganjima u hotele kojima je radni naziv "Jupiter" i "Josipova kupelj", od kojih je jedan već bio ekskluzivan hotel u centru grada, a drugi je jedan ogroman kompleks iznad Minerve. Novi europski proračun daje nam mogućnost koja dosad nije postojala, a to je da i zdravstveni turizam apliciramo prema europskom novcu. Ovo će biti jedan od naših budućih velikih projekata za koje tražimo podršku Europske unije, vrijednosti oko 600 milijuna kuna, dakle dvostruko više od onoga što smo dosad uložili - napomenuo je Čačić.

Ugovora_o_pruzanju_savjetodavnih_usluga_Varazdinske_Toplice_18-02-2021_5.jpg

- Dosadašnji rezultati pokazuju da znamo kvalitetno, osobito u zdravstvenom i turističkom segmentu, to poslovno voditi, a ovdje mi taj potencijal moramo otvoriti i prema europskom i svjetskom tržištu. Kako bismo to učinili, raspisali smo vrlo ozbiljan natječaj za ponuđače koji nam mogu osigurati kvalitetne modele, snimak postojećeg stanja, koncept izlaska prema van, kako pronaći partnere, koja to tržišta mogu biti, te pisma namjere kako bismo s našim i partnerskim ulaganjima stvorili podlogu i duboko inkorporiranje ponude u europska i svjetska tržišta - zaključio je Čačić.

Ugovora_o_pruzanju_savjetodavnih_usluga_Varazdinske_Toplice_18-02-2021_4.jpg

Ugovora_o_pruzanju_savjetodavnih_usluga_Varazdinske_Toplice_18-02-2021_1.jpg