Potpisan ugovor o upravljanju zgradom varaždinskog kazališta

VV | 4.5.2022. u 11:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U varaždinskom kazalištu u srijedu 4. svibnja 2022. godine potpisan je Ugovor o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine – zgrade kazališta HNK Varaždin radi obavljanja kazališne djelatnosti. U dvorani nekadašnje knjižnice koja će sada nositi ime poznatog varaždinskog redatelja i nekadašnjeg intendanta Petra Večeka,  ugovor su potpisali intendantica kazališta Senka Bulić i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

- Sada  će cijela zgrada kazališta, koju je prije 149 godina izgradio Helmer, konačno kompletno biti dana kazalištu na upravljanje. U ovoj dvorani gdje smo sada potpisali ugovor i koja će nositi ime poznatog intendanta i redatelja Petra Večeka, odvijat će se novi sadržaji a to će biti jedan novi impuls  našem Hrvatskom narodnom kazalištu - rekao je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

- Jako mi je drago i velika mi je čast da smo dobili ovaj prostor na upravljanje koji nam omogućava  neke nove kreativne sadržaje poput tribina, radionica i čitaćih proba. Koliko god se zgrada kazališta čini velika, uvijek nam nedostaje prostora. Mi imamo velike planove za sve naše prostore , tako i za otvorenje nove scene Rogoz. Želimo okupiti sve građane oko kazališta , da oni sudjeluju u kreiranju naših sadržaja. Zahvaljujem se gradonačelniku Bosilju i Gradu Varaždinu što napokon imamo objedinjene sve prostore i što u njima možemo početi stvarati veliki kreativni prostor - rekla je Senka Bulić, intendantica HNK Varaždina.

Zgrada HNK u Varaždinu ima ukupno 2027 metara kvadratnih prostora i ima svojstvo nepokretne kulturne baštine Republike Hrvatske.

ugovor_hnk4.JPG

ugovor_hnk3.JPG

ugovor_hnk2.JPG