Potpisan okvirni trogodišnji sporazum za prijevoz osnovnoškolaca vrijedan više od 20 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 10.6.2021. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak potpisao je danas u Županijskoj palači s direktorima Ivicom Presečkim iz Autobusnog prometa Varaždin d.o.o. i Krešimirom Čumbrekom iz tvrtke Vincek d.o.o okvirni trogodišnji sporazum za usluge prijevoza učenika osnovnih škola na području Varaždinske županije.

Sporazum je vrijedan 20.2 milijuna kuna, a prijevoz se odnosi na 31 osnovnu školu, čiji osnivač je Varaždinska županija, i nešto više od 4300 osnovnoškolaca.

Župan Stričak kazao je kako je Varaždinska županija kao osnivač osnovnoškolskih ustanova dužna osigurati prijevoz učenika te ga sufinancira u stopostotnom iznosu.

-Prijevoz učenika osnovnih škola jedan je od najznačajnijih izdataka u poslovanju osnovnih škola. Proveli smo otvoreni postupak javne nabave koji obvezuje na sklapanje ugovora, a za prijevoz učenika odabrane su ponude ponuditelja u četiri grupe: Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg pri čemu su ponude tvrtke Vincek d.o.o. odbrane za dvije grupe, a ponuditelja Autobusni prijevoz d.o.o za druge dvije grupe – pojasnio je župan.

Predstavnici ponuditelja ukazali su na izazove s kojima se prijevoznici svakodnevno susreću poput nedostataka radne snage i posljedica korona krize, no obzirom da dosadašnju suradnju s Varaždinskom županijom, vjeruju da će usluge prijevoza i nadalje vršiti sigurno i kvalitetno.

Potpisivanju su prisustvovali dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Antun Presečki, vlasnik Presečki grupe i Aleksandra Cesar, pomoćnica pročelnika za prosvjetu.