"Poštovani vijećniče, ne mislim odrađivati poslove varaždinskog gradonačelnika!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Poštovani vijećniče, ne mislim odrađivati poslove varaždinskog gradonačelnika!"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.11.2021. u 10:58h | Objavljeno u Aktualno

- Projekt Kućanske rampe neće biti uvršten u Razvojni sporazum sjever, ide se u novo rješenje koje nije u pripremi, a vremena nema. Tu su i Beli kipi, zemljište koje je država darovala, a na kojem se trebalo graditi sklonište za mačke. Napravljeni su neki projekti, ali se sada odustaje i od tog projekta. Župane, vi ste bili uključeni u taj projekt, od postupka traženja zemljišta i definiranja namjene, možete li iskoristiti svoj utjecaj ili prebaciti projekt ga na Županiju? - zanimalo je vijećnika s kandidacijske liste grupe birača Marija Lešinu na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine koji je upozorio na imenovanja direktora tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina bez javnog natječaja.

- Jučer je imenovan direktor Razvojne agencije Sjever DAN, bez natječaja, a isto tako je imenovan i direktor Varkoma. Kakva je vaša komunikacija sa sad već bivšim direktorom Varkoma jer je nama rečeno da je direktor Hrvatskih voda pozdravio to imenovanje?- pitao je Lešina.

- Uvaženi vijećniče, ne mislim odrađivati posao varaždinskog gradonačelnika. Hoće li pripremiti projekt Kućanske rampe? To je na njemu. Za Bele kipe? To je na njemu. Dobro ste rekli da sam bio uključen u tu priču, ali hoće li taj prostor zjapiti prazan ili će se nešto pokrenuti, to je na aktulanoj gradskoj vlasti – rekao je župan Stričak koji se osvrnuo i na zapošljavanje bez javnog natječaja.

- Postavili ste pitanje suradnje s određenim državnim institucijama i je li netko zaposlen u Županiji bez natječaja. Nijedan ravnatelj, direktor nije smijenjen, nije razriješen s dužnosti i nismo potrošili nijednu lipu odštete. Čekamo da im isteknu mandati, a onda će ići natječaji na koje se mogu javiti. Nismo si dozvolili kao vodstvo Grada Varaždina da nekog tjeramo s radnog mjesta uz otpremninu od 300.000 kuna. Govorim o slučaju Parkovi. Najprije je zatražena ostavka od bivšeg direktora Parkova Runca, potom je promijenjen Nadzorni odbor koji je "kopao” po živima i mrtvima i nije našao ništa. Napravili ste štetu Parkovima. Ne znam što je s ostalim ravnateljima, ali koliko vidim oni se imenuju dekretom, nijedan natječaj nije proveden. Ali gospođa Biba sve to ne vidi. Za nijednog ravnatelja nije proveden natječaj. To je ta transparentnost - ustvrdio je Stričak.