Poslovna zona Ivanec izradila brošuru za privatne iznajmljivače Foto: Grad Ivanec / ilustracija

Poslovna zona Ivanec izradila brošuru za privatne iznajmljivače

Varaždinske vijesti | 30.10.2020. u 19:13h | Objavljeno u Aktualno

Grad Ivanec u suradnji s gradskom tvrtkom Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. i njezinim specijaliziranim odjelom za EU fondove Projektnim uredom, ove se godine tijekom listopada aktivno uključio u obilježavanje nacionalne akcije "Tjedan odmora vrijedan".

Riječ je o akciji koju provodi Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Ove godine akcija je održana od 16. do 25. listopada, a Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. akciju su obilježili kroz informativno – edukativne aktivnosti za turistički sektor i turističke djelatnike. Sve aktivnosti zbog epidemiološke situacije provodile su se online i digitalno.

Najznačajniji segment akcije svakako je izrađena informativna brošura "Brošura za privatne iznajmljivače i one koji to planiraju postati". Izrađena brošura na jasan i sveobuhvatan način obuhvaća sljedeće segmente: pokretanje turističkog poslovanja, popis dokumentacije koja je potrebna za pokretanje poslovanja te nadležne državne urede i tijela za registraciju i poslovanje u toj djelatnosti.

Dio brošure posvećen je financijskim i administrativnim troškovima za registriranje kuće za odmor i poslovnog subjekta u funkciji turističke djelatnosti, ali i obvezama iznajmljivača kod daljnjeg poslovanja. Razrađene su i teme: uvjeti koje netko mora ispunjavati da bi postao iznajmljivač te vrlo aktualno – obveze iznajmljivača u uvjetima korona krize.

Brošure je za sve zainteresirane dostupna je na internetskoj stranici Grada Ivanca te Poslovne zone Ivanec d.o.o., ali će isto tako biti poslana i na mail adrese iz baze klijenata koji posluju u navedenoj i srodnoj djelatnosti.

Kako ističu iz Grada Ivanca, izrađena brošura samo je početni segment cijelog niza aktivnosti, materijala i sadržaja koji će biti dostupan ivanečkom turističkom sektoru, a koji su planirani za 2021. godinu. Sve aktivnosti koje Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. provode usmjerene su na razvoj turizma na području grada Ivanca te su primarno povezane s aktualnim brendiranjem grada Ivanca kao Planinarskog grada.

U svrhu poticanja i jačanja turističke ponude aktualizirat će se i neki od najpoznatijih ivanečkih turističkih projekata poput Rent–a–kliet te će se za turistički sektor definirati zasebni lokalni poticaji i mjere.

U tom kontekstu Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec pozivaju sve zainteresirane fizičke osobe (građane) i ostale da se jave te da dostave svoje mail adrese i kontakte kako bi ih mogli imati uvrstiti u bazu podataka za daljnje praćenje materijala koji će se objavljivati. Javiti se možete Projektnom uredu Grada Ivanca na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

ivanec_brosura_iznajmljivaci.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci