SUSRET Tomislav Cvetko i Rudolf Kišiček, dobitnici priznanja Grada Varaždina: "Uspjeh počinje s idejom"

Maja Grbić Alimanović | 13.12.2021. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Među dobitnicima javnih priznanja Grada Varaždina ove su godine dvojica poduzetnika koji iza sebe imaju više desetljeća poduzetničkog staža: Tomislav Cvetko, vlasnik Opreme iz Ludbrega i Rudolf Kišiček, vlasnik trgovačkog lanca Kitro.

Osim što su obilježili gospodarski razvoj grada, ali i šireg područja Varaždina, posljednjih trideset i više godina, dvojica gospodarstvenika primjer su poduzetničkog duha hrvatskog Sjevera. Svoje su poslovne ideje i karijere razvijali u raznim gospodarskim i političkim prilikama započevši svoje karijere još polovicom 70-ih tj. krajem 80-ih, kroz tranzicijske 90-e, pa zatim zlatnog doba gospodarske konjunkture prvih godina 2000-tih da bi zatim prošli i kroz financijsku krizu 2009. godine, potom ulazak Hrvatske u EU sve do aktualnih izazova pandemije i inflacije. U kratkom razgovoru prenijeli su nam dio svojeg golemog životnog i poslovnog iskustva. 

- Početak svakog poduzetničkog uspjeha je čovjek s nekom idejom i vještinama lidera. U Njemačkoj sam vidio što znače kvaliteta, poštivanje rokova, konkurentne cijene i tehnička dokumentacija. Nijemci svoj uspjeh baziraju na redu. Kad imaš red, lakše uočiš greške i možeš unaprijediti proces proizvodnje - prisjeća se Cvetko. 

Rudolf Kišiček ističe kako se svakodnevno asortimanom i cijenama trude udovoljiti potrebama kupaca. 

- Kroz sve ove godine smo vjernost domaćoj trgovini uvijek nagrađivali, pa smo kroz brojne nagradne igre poklonili stan u Varaždinu, 15 automobila, na desetke skutera, TV-a, bijelu tehniku, razna ljetovanja od Grčke do našeg Jadrana. Svega ovog također ne bi bilo bez velikog doprinosa i zalaganja naših zaposlenika - ističe Kišiček koji posao danas vodi uz sina Darka. Svoje poslovanje posljednjih su godina proširili i na ugostiteljsko-turistički sektor. Prvo su 2019. godine preuzeli međimursku vinariju “Podrum Štrigova”, a prošle godine su kupili i najveći varaždinski Hotel Turist...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...