Poslodavci razmijenili iskustva o metodama motiviranja i nagrađivanja zaposlenika

V.V. | 2.3.2018. u 18:40h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu 11. tjedna psihologije, Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirao je okrugli stol sa poslodavcima na temu „Motiviranje i nagrađivanje zaposlenika“. Tjedan psihologije održava se 11. godinu za redom s ciljem približavanja i predstavljanja psihologije zajednici te kako bi se  pokazala sva širina uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.  

Okrugli stol održan je u prostorijama tvrtke Hanjes d.o.o u Trnovcu Bartolovečkom, a uz predstavnike tvrtke domaćina, sudjelovali su i predstavnici tvrtki Gumiimpex GRP d.o,o,, Mobilisis d.o.o., Machiper Oprema d.o.o., Boxmark Leather d.o.o., ACG Lukaps d.o.o. , Press Glass d.o.o., te Varaždinskih vijesti d.d.

Susret je bio prilika da predstavnici poslodavaca od iznimnog značaja za gospodarstvo Varaždinske županije razmjene iskustva o metodama i tehnikama motiviranja i nagrađivanja zaposlenika, posebno u vremenu vrlo dinamičnog tržišta rada.  Predstavnici poslodavaca istaknuli su kako  u svojim tvrtkama imaju uvedene različite načine motiviranja i nagrađivanja zaposlenika, od koji se dio iskazuje u vidu novčanih stimulacija, a dio u drugim pogodnostima vezanim uz ulaganje razvoj  i podizanje stručnih kompetencija zaposlenika,  mogućnosti napredovanja,  druženja i sl.

Tijekom rasprave poslodavci su naglasili očiti nedostatak kvalitetnih kandidata za pojedina radna mjesta kao i prisutnu fluktuaciju radnika.

- U takvom trenutku smatrali smo potrebnim raspraviti sa poslodavcima i razmijeniti iskustva dobre prakse na koji način motivirati, nagraditi i konačno zadržati postojeću radnu snagu, istaknula je Branka Šaško, v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Varaždin.

Isto tako, upoznala je poslodavce sa trenutnim stanjem na tržištu rada kao i mjerama aktivne politike zapošljavanja usmjerenim na potpore za zapošljavanje i usavršavanje zaposlenika. Sudeći prema odazivu poslodavaca i pozitivnim reakcijama sudionika, nadamo se da je ovo prvi u nizu okruglih stolova iz područja ljudskih resursa,  ističu u HZZ-u. 

Označeno u