Poslodavci razmijenili iskustva o metodama motiviranja i nagrađivanja zaposlenika

V.V. | 2.3.2018. u 18:40h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu 11. tjedna psihologije, Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirao je okrugli stol sa poslodavcima na temu „Motiviranje i nagrađivanje zaposlenika“. Tjedan psihologije održava se 11. godinu za redom s ciljem približavanja i predstavljanja psihologije zajednici te kako bi se  pokazala sva širina uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.  

Okrugli stol održan je u prostorijama tvrtke Hanjes d.o.o u Trnovcu Bartolovečkom, a uz predstavnike tvrtke domaćina, sudjelovali su i predstavnici tvrtki Gumiimpex GRP d.o,o,, Mobilisis d.o.o., Machiper Oprema d.o.o., Boxmark Leather d.o.o., ACG Lukaps d.o.o. , Press Glass d.o.o., te Varaždinskih vijesti d.d.

Susret je bio prilika da predstavnici poslodavaca od iznimnog značaja za gospodarstvo Varaždinske županije razmjene iskustva o metodama i tehnikama motiviranja i nagrađivanja zaposlenika, posebno u vremenu vrlo dinamičnog tržišta rada.  Predstavnici poslodavaca istaknuli su kako  u svojim tvrtkama imaju uvedene različite načine motiviranja i nagrađivanja zaposlenika, od koji se dio iskazuje u vidu novčanih stimulacija, a dio u drugim pogodnostima vezanim uz ulaganje razvoj  i podizanje stručnih kompetencija zaposlenika,  mogućnosti napredovanja,  druženja i sl.

Tijekom rasprave poslodavci su naglasili očiti nedostatak kvalitetnih kandidata za pojedina radna mjesta kao i prisutnu fluktuaciju radnika.

- U takvom trenutku smatrali smo potrebnim raspraviti sa poslodavcima i razmijeniti iskustva dobre prakse na koji način motivirati, nagraditi i konačno zadržati postojeću radnu snagu, istaknula je Branka Šaško, v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Varaždin.

Isto tako, upoznala je poslodavce sa trenutnim stanjem na tržištu rada kao i mjerama aktivne politike zapošljavanja usmjerenim na potpore za zapošljavanje i usavršavanje zaposlenika. Sudeći prema odazivu poslodavaca i pozitivnim reakcijama sudionika, nadamo se da je ovo prvi u nizu okruglih stolova iz područja ljudskih resursa,  ističu u HZZ-u. 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci