"Poslodavac godine za osobe s invaliditetom": Metalska industrija Varaždin - primjer dobre prakse Foto: VV arhiva / ilustracija

"Poslodavac godine za osobe s invaliditetom": Metalska industrija Varaždin - primjer dobre prakse

VV / MojPosao | 27.6.2023. u 17:21h | Objavljeno u Aktualno

U hotelu Westin održana je svečana dodjela priznanja u okviru projekta "Poslodavac godine za osobe s invaliditetom" za 2022. godinu, kojim se ističu uloga i dobre prakse poslodavaca koji su se istaknuli u području zapošljavanja i održivog rada osoba s invaliditetom.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

Sve više osoba s invaliditetom pronalazi posao u hrvatskim tvrtkama, a tome, kako ističe ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, idu u prilog i brojke prema kojima je na domaćem tržištu rada zaposleno gotovo 16.000 osoba s invaliditetom, piše portal MojPosao.

- Ovo je zaista jedna od najprestižnijih nagrada koju poslodavac može dobiti. Cilj nam je da ovakvim godišnjim dodjelama osvijestimo poslodavce koliko je važno zaposliti osobe s invaliditetom - kazao je ministar Piletić.

Od ponovnog pokretanja projekta 2017. godine do danas, kroz projekt je prošlo više od 100 poslodavaca koji pokazuju kako društveno odgovorno poslovanje nije samo samoživ pridjev u opisu njihova poslovanja.

- Može se reći kako se hrvatska poslovna zajednica doista odmakla od ideje klasičnog poslovnog upravljanja te je spoznala kako održivost nije samo trend, već stvaranje vrijednost za zaposlenike, kupce, dobavljače i zajednice u kojima posluju - navodi portal MojPosao.

Odabir najboljih napravljen je temeljem evaluacije provedenih terenskih istraživanja, a u selekcijskom postupku, posebna je pažnja usmjerena na uvjete rada, radna mjesta i poslove na kojima rade te druge aktivnosti u kojima sudjeluju osobe s invaliditetom.

Nagrade su dodijeljene poslodavcima u sljedećim kategorijama:
- Poslodavac iz Javnog sektora: Dječji vrtić Cipelica iz Čakovca
- Mikro poslodavac: Lider Net d.o.o. iz Daruvara
- Mali poslodavac: Kečkeš d.o.o. iz Preloga
- Srednji poslodavac: Grafokor d.o.o. iz Zagreba
- Primjer dobre prakse: Metalska industrija Varaždin d.d. iz Varaždina