Je li Posavec išta priznao? Ni USKOK ni DORH o tome ništa nisu izvijestili

| 11.9.2021. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

Netko svjesno ili ne, širi laži o tome da je DORH izvijestio o Posavčevom priznanju.

Međimurska županija normalno radi i niti jedan program se ne odgađa zbog ovog što se događaja, naglasio je Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana, koji će voditi Međimursku županiju do novih izbora, koje će raspisati Vlada RH sukladno proceduri.

Naime, potvrdio je da je župan Matija Posavec podnio ostavku i pušten je na slobodu, no nije znao reći gdje je jer se s njime nije čuo.

- Svima nam je izuzetno žao, nemam vam ništa više reći. Sve što znam, znam iz medija. No, teško mi je za vjerovati da je Posavec nešto priznao, naglasio je Grivec točno u podne kada je stao pred okupljene novinare.

Screenshot_2021-09-11-13-01-08-611_com.facebook.katana.jpg

Naime, niz medija danas je izvijestilo kako je Posavec priznao sve za što ga se tereti, pozivajući se pritom na priopćenje DORH-a.

Međutim, ne samo da DORH takvo što nije priopćio, nego nije baš ništa priopćio u vezi privođenja Posavca i ostalih. Tek je USKOK, koji je – doduše - dio DORH-a, jučer kratko objavio da se je u tijeku kriminalističko istraživanje u Čakovcu, a danas da je u dva navrata opširno izvijestio o otvaranju istrage i za što se osumnjičeni terete.

No, kao što se vidi iz tih dviju identičnih objava, tu nema ni riječi o tome da bi Posavec bilo što priznao. Dakle, netko svjesno ili ne, širi laži o tome da je DORH izvijestio o Posavčevom priznanju.