Portal "Treća dob" poziva umirovljenike na online druženja

MGA/VV | 8.4.2020. u 16:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Pandemija koronavirusa zatvorila nas je u naše kuće, stanove i sobe, smanjeno se družimo i komuniciramo, povlačimo se u sebe, te previše razmišljamo o stvarima koje nas zabrinjavaju. Kako bismo se ipak, barem na kratko, vratili pozitivnim mislima odlučili smo pokrenuti projekt online druženja umirovljenika na kojima ćemo razgovarati o raznim temama, igrati se, plesati i pjevati - objavili su na portalu Treća dob.

Druženja će voditi glavna urednica portala, sociologinja Sandra Vukušić i to preko Zooma. Riječ je o aplikaciji koja se može instalirati na stolnim ili prijenosnim računalima, ali i mobitelima. Instalacija i stvaranje korisničkog računa traju svega nekoliko minuta, a nakon toga video pozivu će na druženjima prisustvovati po desetak ljudi.

- Bit će to neobvezujuće druženje, što drugim riječima znači da ga slobodno, kako god ste mu se priključili, možete i napustiti. Svako online druženje bit će obilježeno određenom temom o kojoj ćemo razgovarati. Primjerice, jednom ćemo se baviti savjetima u organizaciji doma, drugi puta zdravstvenim savjetima, uređivanje vrtom, kuhanjem, treći puta ćemo osmisliti i igrati neku igru… Osim s voditeljicom druženja, razgovarat ćete moći i međusobno, o raznim temama, o svemu onome o čemu ste nekad razgovarali sa svojim prijateljima i poznanicima s kojima se ovih dana, nažalost, ne možete vidjeti. No, ono o čemu baš i nismo planirali razgovarati na ovim našim “okupljanjima” jest pandemija koja trenutačno hara svijetom, jer ova ideja zaživjela je upravo kako bi vam od toga odvratila misli. Nadamo se da ćete rado prihvatiti ovaj naš poziv na druženje u jednoj pozitivnoj i radosnoj atmosferi - pojašnjavaju s portala i pozivaju sve zainteresirane da im se jave.

- Ne želimo dozvoliti ovoj pandemiji i samoći koju je ona izazvala da nas obuzmu, mi smo našli način kako ostvariti socijalni kontakt, a pritom ostati zaštićen i siguran. Želimo se zabaviti i spojiti umirovljenike iz svih gradova u Hrvatskoj. Jedina želja nam je da se svi osjećaju dobro i da znaju da nisu sami. Sve što trebate javiti nam se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naš Facebook inbox - stoji u objavi.