Poreznici nemaju milosti: Privremeno zatvorili slastičarnicu Galerija

V.M./Varaždinske vijesti | 24.8.2018. u 08:42h | Objavljeno u Aktualno

Osim na obali, poreznici su u akciji i na kontinentu pa strogim kontrolama nisu izbjegli ni varaždinski ugostitelji.

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom zatvorila je privremeno ugostiteljski objekt Galerija u Ulici Andrije Kačića Miošića. Kako navode, izvršeno je rješenje o zabrani rada temeljem članka 124. Općeg poreznog zakona.

Zabrana rada može trajati od 15 dana do šest mjeseci.

Kao što je bilo i najavljeno početkom ljeta, Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom provodi pojačani nadzor fiskalizacije jer je uočeno da znatan broj poreznih obveznika ne izdaje račune ili ih ne fiskaliziraju.

- Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzori fiskalizacije - navodi se u priopćenju koje je Porezna uprava objavila na svojim internet stranicama početkom ljeta.

Poreznici su pritom najavili da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti "sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada - pečaćenjem poslovnih prostora".