"Porazom Čačića, HNS je postao istinski lider građanskog centra Županije"

VV | 1.6.2021. u 15:57h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije u organizaciji Županijske organizacije HNS Varaždinske županije sudjelovali su Marijan Škvarić, v.d. predsjednika Županijske organizacije i izabrani gradonačelnik grada Lepoglave te kandidat za župana Krunoslav Lukačić.

Konferenciji su prisustvovali i svi izabrani načelnici iz redova HNS-a: Mirko Korotaj iz Cestice, Božidar Novoselec iz Sračinca, Josip Jany iz Svetog Đurđa, Mladen Blaško iz Klenovnika, Zoran Hegedić iz Brezničkog Huma i Nikola Žganec iz Beretinca.

U svojem uvodnom izlaganju Marijan Škvarić je zahvalio biračima te predstavio ukupne rezultate HNS-a nakon završenih lokalnih izbora:

- Želim na početku zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore kako u prvom, tako i u drugom krugu izbora. Hvala za svaki glas koji ste dodijelili našim listama za općinska i gradska vijeća, kandidatima za načelnike i gradonačelnike, kao i kandidatu za župana i županijsku skupštinu! Budite sigurni da će svaki vaš glas biti uložen u naš zajednički projekt - bolji život i standard za sve!

- Rezultatima izbora smo izuzetno zadovoljni, s obzirom da smo u protekle četiri godine bili jedina i istinska oporba u našoj županiji gdje smo bili meta napada dosadašnjeg župana Čačića. Njegovim porazom građani su jasno dali do znanja kako mu je vrijeme za političku mirovinu, a ne za daljnju političku trgovinu. Njegovo bahato ponašanje i agresivan nastup prema političkim suparnicima sigurno nije ono što žele građani Varaždinske županije!

- Hrvatska narodna stranka sa jednim gradonačelnikom i šest načelnika u našoj županiji zadržala je poziciju istinskog lidera građanskog centra te sa osvojenih gotovo 10% glasova za Županijsku skupštinu biti će jamac provođenja projekata koje smo promovirali u našim kampanjama. Temeljem toga, kada je riječ o razvojnim projektima, Hrvatska narodna stranka je otvorena za suradnju s novim županom Anđelkom Stričakom, kojemu čestitamo na pobjedi i želimo puno uspjeha u daljnjem radu - rekao je Škvarić.

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić nakon objave konačnih rezultata izbora u Varaždinskoj županiji naglasio je potrebu novog smjera u radu Varaždinske županije, ali i HNS-a:

- Hrvatska narodna stranka uspjela je u ovom tranzicijskom procesu ostvariti odličan rezultat na županijskoj razini osvajanjem četiri mandata. Na našim listama nalazili su se mnogi mladi i perspektivni pojedinci koji su sada postali vijećnici u svojim gradovima i općinama. Uz iskusnog gradonačelnika i načelnike to je nova snaga HNS-a, ali i Varaždinske županije.

- Mi smo u kampanji promovirali jasnu poruku na koji način želimo da funkcionira vlast na svim razinama u našoj županiji, a to je pristojno, pošteno, pametno i odgovorno. Drago nam je da su i sami građani prepoznali tu poruku i rekli ne bahatosti, korupciji, nepotizmu i populizmu. Sljedeće četiri godine nastavit ćemo raditi na korist svih stanovnika s ciljem poboljšanja standarda u svim dijelovima županije, kako bi mladi ostali u našoj županiji i kako bi ponovno postali primjer dobre prakse na razini čitave države.

- Zato pozivam sve kojima je interes građana Varaždinske županije na prvom mjestu da sve svoje kapacitete i snage upregnu u ostvarenje projekata i to prvenstveno u gospodarstvu, novom zapošljavanju, školstvu, zdravstvu i razvoju poljoprivredne proizvodnje. Nama će čovjek biti na prvom mjestu i u tom smjeru ćemo dati svoj doprinos kroz prijedloge u općinskim i gradskim vijećima te Županijskoj skupštini - naglasio je Lukačić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci