Ponovno zaiskrilo između Habuša i vijećnika, Cvetko (HDZ) poručila da nisu klauni Foto: Krešo Đurić

Ponovno zaiskrilo između Habuša i vijećnika, Cvetko (HDZ) poručila da nisu klauni

| 23.10.2015. u 12:29h | Objavljeno u Aktualno

Premda su vijećnici većinom glasova prihvatili rebalans proračuna, s dnevnog su reda većinom glasova vijećnika skinute točke o prihvaćanju investicija i zaduženju koje su bile vezane uz njega, a tiču se adaptacije 6. osnovne škole i potrebnih sredstava za reciklažno dvorište.

Osim što su rebalansom ukupni prihodi i primici povećani za nešto više od milijun kuna, a ukupni rashodi i izdaci za 5,8 milijuna kuna, rebalansom je istovremeno bilo predviđeno i da se neiskorištenih 4,7 milijuna kuna od kredita iz 2013. godine utroši za adaptaciju 6. OŠ (2,1 milijun kuna) te reciklažno dvorište (2,5 milijuna kuna).

- Rebalansom će se promijeniti plan investicija, no do donošenja te dvije odluke nećemo moći ići u te projekte - pojasnila je pročelnica za financije Mirela Ivanković.

Utvrđivanju samog dnevnog reda prethodila je prilično burna rasprava. Osim skidanja točke o prihvaćanju investicija i zaduženju, dio vijećnika tražio je da se s dnevnog reda skinu i izvješća o radu gradskih tvrtki, ali i odluka o preoblikovanju NK Varaždin, Varaždin u sportsko dioničko društvo. Vijećnici su većinom glasova naposljetku odlučili da će sve te odluke ostati na dnevnom redu, dok je skidanje sporne dvije odluke podržalo 13 od ukupno 24 vijećnika budući da o njima, pojasnio je nezavisni Robert Podolnjak, nije raspravljao niti Odbor za statutarno-pravna pitanja.

Gradonačelnik Goran Habuš i vijećnici ponovno su se međusobno prozivali zbog nedolazaka na sjednice.

- Ponašate se prema vijećnicima kao prema dizačima ruku! Mi imamo odgovornost za racionalno trošenje novaca u proračunu i moramo brinuti o tome. Mi jesmo za adaptaciju škole i reciklažno dvorište, ali nećemo dozvoliti da se potroši previše novaca - poručio je gradonačelniku HRAST-ov Ladislav Ilčić, a HDZ-ova Otilija Cvetko pitala je Habuša hoće li da vijećnici budu klauni i dižu ruke kako se njima sviđa.

Habuš im je pak odvratio što će biti kada ih inspekcija, koja je Gradu već naložila da u proračunu osiguraju sredstva za reciklažno dvorište, oglobi.

- Tko će biti odgovoran za kaznu? Što ćete reći građanima kada vas pitaju zašto ste skinuli točke koje se tiču 6. OŠ i reciklažnog dvorišta? - pitao je Habuš vijećnike na što mu je HDZ-ov Saša Crnčić kazao da postane svjestan da nema više povjerenja građana.

Habuš je pak uvjeren kako se vijećnici, zbog prijašnjih vremena, danas boje donositi pojedine ključne odluke.

- Možda je opravdana vaša skepsa, no teško je funkcionirati na taj način - zaključio je.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci