LEPEZA VŽ Ponovno raspisan Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje Foto: Ilustracija/Pixabay

LEPEZA VŽ Ponovno raspisan Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje

VV | 12.2.2020. u 15:10h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija je ponovno raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje u okviru projekta „LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ“.

Natječaj je raspisan 7. veljače, a otvoren je 20 dana te se može preuzeti na stranicama Varaždinske županije ili na adresi Franjevački trg 7, Varaždin, Upravni odjel za gospodarstvo i europske poslove.

Na Javni poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, a pripadnici su ranjivih skupina, prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji imaju prebivalište u Varaždinskoj županiji. Pod ranjivim skupinama smatraju se dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina nezaposleni više od 6 mjeseci te osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci, kao i žene, osobe s invaliditetom te osobe stare 50 godina i više.

Minimalni iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 15.0000 kuna, dok je maksimalan iznos 35.000 kuna. Projektom je osigurano 405.000 kuna, a prvim Javnim pozivom dodijeljena su sredstva za šestero prijavitelja. Preostali iznos od 207.855,63 kuna na raspolaganju je prijaviteljima u ponovljenom Javnom pozivu. Maksimalan intenzitet potpore koji se može dodijeliti je 100 %.

Projekt LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ vrijedan gotovo dva milijuna kuna, a u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj je Varaždinska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“.

Označeno u