Ponovno o računima Cafuka: "Vaš je pročelnik poslao dopis Ministarstvu u kojem piše da oni sve uredno plaćaju"

MGA | 8.7.2022. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina vijećnik Ivan Čehok rekao je da dosad nije dobio odgovore na svoja pitanja, pa ni vezano za plaćanje računa PPP Cafuk.

- Prema zadnjim informacijama g. Markovića, račune nisu pronašli, znači da nema dokaza da su računi plaćeni, a aktualna je vlast tvrdila da su plaćeni. Zašto je predsjednica Gradskog vijeća obmanula? - pitao je bivši gradonačelnik.

Gradonačelnik Neven Bosilj kaže da su s tim u vezi pronašli dopis iz 2020. godine tj. iz vremena Čehokove gradske uprave, u kojem tadašnji pročelnik piše da "dosadašnji ugovorni korisnici ispunjavaju sve svoje ugovorne obaveze".

- Četiri ste godine upravljali gradom i niste znali da ne postoji uplata obitelji Cafuk, a sada potežete to pitanje. Naša je nova pročelnica sve izvukla te je, između ostalog, pronašla dopis bivšeg pročelnika Bogovića iz 2020. godine prema Ministarstvu poljoprivrede. U tom dopisu pročelnik traži da se ugovor korisnicima produlji jer da oni sve uredno plaćaju. To je možda obmanulo i predsjednicu Gradskog vijeća. I to je jedno od nakupljenih "smeća" koje čistimo iza vas, ali riješit ćemo i to na način da ne oštetimo javni interes - odgovorio je Bosilj.

Označeno u