Odbijena žalba: Kreće li konačno izrada projektne dokumentacije za rješenje problema "Kučanske rampe"? Foto: VV arhiva / ilustracija

Odbijena žalba: Kreće li konačno izrada projektne dokumentacije za rješenje problema "Kučanske rampe"?

Varaždinske vijesti | 9.1.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je, kao neosnovanu, žalbu Zajednice ponuditelja Mobilita Evolva d.o.o. i Projektni biro P45 d.o.o. iz Zagreba na odluku Grada Varaždina o odabiru najpovoljnije ponude u postupku javne nabave usluga izrade projektne dokumentacije za izgradnju deniveliranog prolaza ispod pruge i rekonstrukciju dvaju raskrižja na Ulici Frana Supila u Varaždinu.

Na natječaj koji je Grad Varaždin raspisao 4. rujna prošle godine javila su se dva ponuditelja te je 10. studenoga odabrana, kao ekonomski najpovoljnija, ponuda Zajednice ponuditelja Via Plan d.o.o. iz Varaždina, Geotech d.o.o. iz Rijeke i Granova d.o.o. iz Zagreba.

No, Zajednica ponuditelja Mobilita Evolva i Projektni biro P45 23. studenoga predali su žalbu DKOM-u, osporavajući valjanost ponude odabranog ponuditelja, navodeći da "ne raspolažu minimalno traženim stručnjacima kako je to definirano dokumentacijom o nabavi".

U očitovanjima na žalbu, Grad Varaždin i odabrani ponuditelj osporavali su navode iz žalbe, a DKOM je, nakon pregleda i analize dokumentacije o nabavi, utvrdio da je žalba neosnovana jer je, kako je navedeno, "rezultat pogrešnog tumačenja dokumentacije o nabavi od strane žalitelja".

- Protiv ovog rješenja nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske u roku od 30 dana - stoji u rješenju DKOM-a.