Poljak: "Hvala Županiji što je prepoznala uloženi rad i trud zaposlenika u borbi s koronom" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Poljak: "Hvala Županiji što je prepoznala uloženi rad i trud zaposlenika u borbi s koronom"

VV | 9.9.2021. u 18:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- OB Varaždin i zaposlenici varaždinske bolnice zahvaljuju Varaždinskoj županiji za prepoznavanje uloženog truda i rada zaposlenika bolnice u uvjetima borbe s bolešću COVID-19. Pandemijski uvjeti iziskivali su prilagođavanje organizacije rada bolničkog sustava, promjene u zbrinjavanju pacijenata, dodatne kapacitete u terapiji s kisikom, a sve uz redovitu realizaciju brojnih projekata koje bolnica provodi. - oglasili su se danas iz OB Varaždin.

Navode kako je samo OB Varaždin uspostavila privremene kapacitete za trijažu pacijenata i izolacijske kapacitete za pacijente COVID-19.

- Krajem prošle godine OB Varaždin dobila je, kao druga takva bolnica u Hrvatskoj, status Covid bolnice kojim je na jasan način potvrđeno s kojim se sve izazovima bolnica suočavala u 2020. godini - naglasio je vršitelj dužnosti ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak, zahvalivši još jednom svima onima koji su prepoznali požrtvovni rad svakog djelatnika ustanove koji su nerijetko svoju osobnu sigurnost i zdravlje zanemarivali zbog zdravlja drugih.

OB Varaždin organizirala je kapacitete 14 Covid odjela, zahvaljujući čemu je odgovoreno na sve izazove, budući da je u danima najvećeg broja oboljelih od bolesti COVID-19 na bolničkom liječenju bilo 278 pacijenata.

- Bez obzira na godinu koja je u svjetskim razmjerima nosila bezbroj nepoznanica, kao i primjenu brojnih novih epidemioloških mjera koje se po prvi puta u povijesti ljudske civilizacije javljaju u takvom obliku i mijenjaju baš svakog pojedinca te tako i svakog zaposlenika OB Varaždin, ustanova se uspješno nosila i nosi se sa svim izazovima koje su takve prilike stavile pred nju - zaključio je Poljak te dodao kako su se, unatoč tome, svi veliki projekti koje provodi bolnica odvijali bez zastoja.

Riječ je o energetskoj obnovi četiriju zgrada OB Varaždin te energetskoj obnovi zgrada u Klenovniku, o izgradnji dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije i uspostavi hitnog bolničkog prijema te o projektu cijevne zračne pošte između Interne i zgrade Medicinsko-biokemijskog laboratorija, a tu su i brojni drugi projekti.